Ultimele stiri

Tort de Mere și Crema de zahar ars cu Lapte de consum SOLE

Tort de Mere și Crema dezahar ars cu Lapte de consum SOLE

Postat de Irina
Tort de Mere și Crema de zahar ars cu Lapte de consum SOLE

Ingrediente:
Blatul: 4 oua 5 linguri dezahar 3 linguri de apa fierbinte5 linguri de faina Crema de zahar ars: 5 oua6 linguri de zahar 1/2 l lapte de consum SOLE, 3.5% grasime vanilie
Caramelul: 10 linguri de zahar (sau mai putin) Mere: 1 kg jumate Scortisoara Nuca

Mod de preparare: Zaharul il topim intr-o tava rotunda in care vom face tortul. În momentul in care zaharul s-atopit si s-a caramelizat luam tava de pe foc si intindem caramelul pe peretii vasului. Merele curatate de coaja și seminte se aseaza intregi in tava peste caramelul racit si peste ele presaram scortisoara si nuca. Punem la cuptor pentru aproximativ 25 de minute (pana cand observam ca merele se inmoaie).  Pentru crema dezahar ars amestecam foarte bine ouale intregi cu zaharul si apoi adaugam laptele de consum SOLE (3.5% grasime). Scoatem din cuptor tava cu merele si adaugam compozitia peste ele. Le introducem din nou la cuptor si le mai lasam inca 25 de minute, pana vedem ca s-a inchegat crema. Ne apucam deprgatirea blatului,  astfel ca separam ouale,  amestecam galbenusurile cu zaharul foarte bine, adaugam cele 3 linguri de apa fierbinte si apoi faina. Ulterior adaugam albusurile batute spuma foarte bine.  Intreaga compozitie o adaugam peste mere si crema din cuptor si mai lasam totul aproximativ 20 de minute, pan acand e facut si blatul. Dupa ce scoatem din cuptor tava, lasam cateva minute sa se mai raceasca si cu un cutit trecem pe marginea vasului sa desprindem bine blatul de cratita. Apoi asezam un platou intins peste tava si intoarcem tortul pe acesta. Lasam tava deasupra cel putin4 -5 ore. Cand ridicam tava, putem sa-l ornam cu frisca din smantana SOLE, cateva nuci caramelizate si faramitate, boabe de struguri (sau alte fructe) ori alte decoratiuni din zahar. Pofta buna!

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*