Tort de orez cu legume
Ingrediente
3 căni cu orez
100 g mazăre congelată sau din conservă
2 morcovi
1 rădăcină de păstârnac
50 ml ulei
1 crenguţă de rozmarin
sare
4-5 căţei de usturoi
Preparare
1. Alegi şi speli orezul şi îl pui la fiert cu nouă căni cu apă. Pui şi mazărea, sare şi usturoiul tăiat felii, acoperi vasul şi-l laşi la foc mic să fiarbă. După 10 minute, ridici capacul să verifici câtă apă mai este. Când apa a scăzut complet, orezul este fiert.
2. Cât fierbe orezul, pui şi morcovii să fiarbă şi rădăcina de păstârnac.
3. Când s-a fiert orezul, tragi de pe foc, pui uleiul şi rădăcina de păstârnac mărunt tăiată, amesteci şi transferi totul într-o cratiţă pe care ai udat-o cu apă rece. Nivelezi orezul şi îl laşi să se răcorească în formă.
4. Serveşti cu legume şi rozmarin şi, după gust, cu murături, scrie Click.
Scrie un comentariu