Ultimele stiri

Tort de orez cu legume

tort de orez

Ingrediente
3 căni cu orez
100 g mazăre congelată sau din conservă
2 morcovi
1 rădăcină de păstârnac
50 ml ulei
1 crenguţă de rozmarin
sare
4-5 căţei de usturoi

Preparare

1.     Alegi şi speli orezul şi îl pui la fiert cu nouă căni cu apă. Pui şi mazărea, sare şi usturoiul tăiat felii, acoperi vasul şi-l laşi la foc mic să fiarbă. După 10 minute, ridici capacul să verifici câtă apă mai este. Când apa a scăzut complet, orezul este fiert.

2.    Cât fierbe orezul, pui şi morcovii să fiarbă şi rădăcina de păstârnac.

3.    Când s-a fiert orezul, tragi de pe foc, pui uleiul şi rădăcina de păstârnac mărunt tăiată, amesteci şi transferi totul într-o cratiţă pe care ai udat-o cu apă rece. Nivelezi orezul şi îl laşi să se răcorească în formă.

4.    Serveşti cu legume şi rozmarin şi, după gust, cu murături, scrie Click.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*