Ultimele stiri

Tot mai multe instituții și organizații din oraș susțin proiectul Timișoara Capitală Culturală Europeană în 2021

Numărul instituțiilor publice și de învățământ din Timișoara, care s-au alăturat campaniei de informare Cultura unește comunitatea, a crescut semnificativ în ultimele săptămâni.

După ce teatrele din oraș, Opera Națională Română Timișoara și Filarmonica Banatul au răspuns la invitația Asociației Timișoara Capitală Culturală Europeană de a disemina materialele informative și de promovare, s-au alăturat acestui demers numeroase alte instituții publice și organizații din mediul cultural, administrativ, precum și de învățământ.

Astfe, publicul Muzeului Satului, Muzeului Banatului, cel al Muzeului de Artă, precum și vizitatorii galeriilor de artă private vor primi pliante și broșuri în care sunt prezentate informații despre programul Capitale Culturale Europene, despre etapele pe care Timișoara le are de parcurs până în anul 2021 când poate deține titlul, despre modul în care timișorenii se pot implica și pot susține proiectul pentru ca acesta să fie unul de succes.

Din zona învățământului, Universitatea de Vest din Timișoara, Universitatea Politehnica, Universitatea de Farmacie și Medicină și Universitatea de Științe Agricole vor distribui în rândul studenților materialele din cadrul campaniei de informare. Acestor instituții li se alătură și Aquatim și Direcția de Evidență a Populației Timișoara, prin punctele de relații cu publicul.

Activități de informare și promovare au loc și în numeroase licee și școli generale, în care sunt împărțite pliante, broșuri și autocolante care promovează cinci dintre cele mai cunoscute premiere ale Timișoarei: Primul oraș liber de comunism din România, Primul oraș cu iluminat public stradal din Europa, Primul oraș cu tramvai din Europa, Prima fabrică de bere din România, Singurul oraș cu teatre de stat în trei limbi din Europa.

 

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*