Ultimele stiri

Traficant de reptile prins de polițiștii de frontieră

Un severinean a fost prins de polițiștii de frontieră mehedințeni și comisarii Gărzii de Mediu Mehedinți în timp ce încerca să comercializeze două broaște țestoase din specia țestoasa de uscat bănățeană (testudo hermanni).
Țestoasa lui Hermann trăiește îndeosebi în Parcul Național Porțile de Fier și este o specie strict protejată de lege fiind în pericol de dispariție datorită diminuării efectivelor și arealului.

În ziua de 19.06.2015 polițiștii de frontieră din cadrul Biroului de Combatere a Migrației Ilegale și Combatere a Infracționalității Transfrontaliere aparținând Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Mehedinți și comisarii Gărzii Naționale de Mediu – Comisariatul Județean Mehedinți au obținut date și informații că O. Costel în vârstă de 31 de ani din localitatea Breznița de Ocol ține în captivitate țestoase Hermann care trăiesc în arealul Parcului Național Porțile de Fier în scopul comercializării.
După o monitorizare de câteva ore a activității infracționale a acestuia, polițiștii de frontieră și comisarii Gărzii de Mediu au oprit în trafic autovehicolul condus de O. Costel la intrarea în municipiul Turnu Severin.
La controlul autovehiculului polițiștii de frontieră au gasit în două cutii din remorca acestuia două broaște țestoase din specia testudo hermanni; specie de reptilă protejată de lege.
O. Costel a declarat că urma să vândă țestoasele Hermann cu 60 de lei, acesta postând în acest sens și un anunț pe un site de vânzări.
Țestoasa lui Hermann trăiește îndeosebi în Parcul Național Porțile de Fier și este o specie strict protejată de lege fiind în pericol de dispariție datorită diminuării efectivelor și arealului. Traficanții le comercializează ca animale de companie, în restaurante sau ca obiecte de artizanat.
În cauză s-a întocmit lucrare penală în care se fac cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de deținere, transport, vânzare sau schimbul în orice scop a exemplarelor luate din natură în oricare din stadiile ciclului lor biologic, pedeapsa pentru săvărșirea unui asemenea gen de infracțiuni este sancțiunea închisorii între 3 luni și 1 an sau amendă.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*