Ultimele stiri

Traian Băsescu a primit în 2014 cadouri în valoare de aproape 2.000 de euro, dar nu a păstrat niciunul

Traian Băsescu a primit, în 2014, cadouri în valoare de 1.895 de euro, cel mai scump fiind o iconiţă de argint, de 700 de euro, dar fostul preşedinte nu a păstrat niciunul dintre bunurile primite cu ocazia unor activităţi de protocol.

Fostul preşedinte Traian Băsescu a primit, anul acesta, 33 de cadouri în valoare totală de 1.895 de euro (8.395 de lei), potrivit listei cu bunuri primite cu titlu gratuit, cu prilejul unor activităţi de protocol, publicată de Administraţia Prezidenţială, scrie Mediafax.

Cel mai valoros cadou este o iconiţă din argint, poleită parţial cu foiţă din aur şi împodobită cu pietre semipreţioase – 700 de euro.

Traian Băsescu a mai primit un tablou cu ramă argintie, reprezentând o pictură a „Stemei României”, în valoare de 120 de euro, cu ocazia unei vizite efectuate în Turcia.

Din partea preşedintelui Palestinei, Traian Băsescu a primit un tablou pe pânză cartonată, reprezentând o moschee şi o biserică, în valoare de 100 de euro. Tot 100 de euro valorează un tablou reprezentând o frunză pictată în ramă.

Celelalte bunuri primite au o valoare mai mică de 100 de euro fiecare. Fostul preşedinte a primit un costum tradiţional specific tradiţiei rome, format din 4 fuste şi o eşarfă – 50 de euro, o machetă simulator F16 – 50 de euro, un DVD cu „Raionul Căuşeni” (R. Moldova) – 5 euro.

Pe lista cadourilor se află mai multe tablouri, plachete şi gravuri, precum şi obiecte decorative şi albume de artă.

Băsescu nu a păstrat niciun cadou, astfel că toate au rămas în patrimoniul Administraţiei Prezidenţiale, informează Digi24.ro.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*