Ultimele stiri

Traian Băsescu: Am semnat revocarea lui Kelemen Hunor de la Cultură. Am aşteptat trei luni, s-a întrecut măsura

Traian Băsescu a declarat, joi, că a semnat revocarea din funcţie a ministrului Culturii, Kelemen Hunor. Preşedintele a menționat că a aşteptat trei luni desemnarea unui înlocuitor sau a unui ministru interimar, dar „se pare că s-a întrecut măsura”, informează Digi24.ro.

„Aștept de trei luni un înlocuitor pentru ministrul Culturii. Constat că Guvernul nu face nici măcar gestul minimal nu de a nominaliza un ministru al Culturii ci de desemna un ministru interimar la Cultură dintre membrii Guvernului. Lucru pe care putea să-l facă foarte ușor, premierul. Am semnat decretul de rovare al domnului Kelemen Hunor. Cred că niciodată nu am avut atâta răbdare cu un Guvern câtă am avut în cazul Hunor, dar se pare că s-a întrecut măsura”, a declarat Traian Băsescu, într-o declarație de presă.

„În momentul de față nu există un ministru al Culturii și cred că era necesar să existe, pentru că decât să ataci justiție pentru hotărârile ei, legat de o decizie sau alta, mai bine rezolvai problema „Cumințeniei pământului”, care se află în Muzeul Cotroceni, printr-o negociere directă, pentru că față de cele 2,4 miliarde cât s-au dat la administrațiile locale, bani de campanie, ce însemnau 80 de milioane de lei cu care să se negocieze cu proprietarii preluarea de către statul român a statuii Cumințenia pământului?”, a mai spus șeful statului.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*