Ultimele stiri

Traian Băsescu, atac la Victor Ponta pe bugetul Apărării: „Întotdeauna prioritate au avut baronii şi mai puțin Armata”

Războiul dintre preşedinte şi premier continuă! Bugetul Apărării este de această dată motivul de dispută. Şeful statului consideră că fondurile alocate Ministerului Apărării Naţionale ar trebui să ajungă mai repede la nivelul convenit cu partenerii NATO, adică 2,38 din Produsul Intern Brut.

Declaraţia vine în urma anunţului făcut de premierul Victor Ponta care spunea că, în următorii trei ani, bugetul apărării va ajunge la 2% din PIB.

Anul acesta au fost alocate suplimentar 700 de milioane de lei. Traian Băsescu susţine că în Consiliul Suprem de Apărare a Ţării s-a propus o sumă mai mare, dar Executivul a respins cererea:

„Nu poți neglija la nesfârşit cheltuielile pentru Apărare. Iar România, indiferent cât de importanți sunt baronii, trebuie să înțeleagă că resursele pentru Apărare trebuie alocate. Din acest punct de vedere pot să vă spun că există în toate CSAT-urile, când s-a discutat bugetul Apărării, o propunere a CSAT-ului şi o alocare din partea Guvernului. Întotdeauna prioritate au avut baronii şi mai puțin Armata. Acum s-ar putea să ne jucăm în continuare. Am văzut declarațiile premierului care spunea că, în patru-cinci ani, o să ajungem la 2%. Să ajungem în 4-5 ani la 2% s-ar putea să fie prea târziu. Iar obligația noastră e ca 2,38% să fie alocat în bugetul Apărării. De aceea voi insista pe alocarea de 2%. (…) de fapt arată că nici nu ştire ce obligații avem”, a spus preşedintele duminică, la Iaşi, unde a participat la o dezbatere privind prioritățile României şi sprijinul pentru Republica Moldova, arată Digi24.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*