Ultimele stiri

Traian Băsescu: Avem o resursă mult mai valoroasă decât aurul şi gazele de şişt – inteligenţa

Preşedintele Traian Băsescu a declarant că România are o resursă mult mai valoroasă decât aurul de la Roşia Montană şi decât gazele de şişt, şi anume inteligenţa. Șeful statului a adăugat că ar trebui ca ţara noastră să urmeze exemplul Japoniei, care a pus accentul pe inteligenţa poporului. Declarația a fost făcută la gala de premiere a câştigătorilor Maratonului de Programare organizat la Braşov de Universitatea „Transilvania”.

„Este un eveniment care arată două lucruri: inteligenţă şi generozitate. Înţeleg că programele pe care le-aţi realizat vor fi dăruite Uniunii Europene pentru a fi distribuite în orice stat al UE”, a spus preşedintele în discursul rostit în faţa studenţilor.

El a subliniat că în România există condiţii ca o industrie IT să se dezvolte în cele mai bune condiiţi şi că România are „toate ingredientele şansei de a valorifica inteligenţa românească”.

Șeful statului a dat ca exemplu şi faptul că România are cel mai mare număr de start-up-uri, de firme nou-înfiinţate de tineri.

Potrivit preşedintelui, problema este că valorificarea inteligenţei necesită bani, pe care însă România îi are la dispoziţie în acest moment, scrie Digi24.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*