Ultimele stiri

Traian Băsescu: CSAT va fi pe 3 septembrie. Nu are ca obiectiv Ucraina, ci e premergător Summit-ului NATO

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi, la Palatul Cotroceni, după o declarație de presă privind situaţia din Ucraina, că următoarea şedinţă a CSAT va avea loc pe 3 septembrie şi nu are ca subiect Ucraina, ci va pregăti Summit-ul NATO.

„Consiliul Suprem de Apărare al Ţării va avea loc pe 3 septembrie, dar nu are ca obiectiv Ucraina. Este un CSAT premergător Summit-ului NATO din 4-5 septembrie. Faţă de situaţia actuală, nu se impune convocarea CSAT, este forţată”, a precizat preşedintele Traian Băsescu.

Potrivit Mediafax, întrebat dacă va mai avea şedinţe de lucru pe tema Ucrainei, şeful statului a menţionat că va mai avea astfel de şedinţe, în componenţa reuniunii de joi.

Ministrul de Externe, Titus Corlățean, a declarat că s-ar impune convocarea CSAT în contextul ultimelor evenimente din Ucraina, dar a subliniat că acesta este atributul preşedintelui.

Întrebat dacă se impune convocarea CSAT în urma evenimentelor din estul Ucrainei, Titus Corlăţean a precizat că, deşi nu este un risc de securitate direct la adresa României, „s-ar impune” o convocare a CSAT, informează Digi24.ro.

„E atributul preşedintelui, e cazul să anunţe Preşedinţia”, a mai spus Corlăţean.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*