Ultimele stiri

Traian Băsescu i-a transmis preşedintelui PPE că a cerut Consiliului European semnarea Acordului UE – Moldova pe 27 mai

 Preşedintele Traian Băsescu l-a primit la Cotroceni, duminică dimineaţă, pe preşedintele PPE, Joseph Daul, pe care l-a informat că a trimis o scrisoare pe 25 martie liderilor din Consiliul European, prin care a cerut stabilirea semnării Acordului de asociere UE-Moldova la Consiliul din 27 mai.

Preşedintele Băsescu, l-a primit, duminică, la Palatul Cotroceni, pe Joseph Daul, preşedintele Partidului Popular European (PPE) şi preşedintele Grupului parlamentar al Partidului Popular European din cadrul Parlamentului European, informează Preşedinţia.

„În cadrul întrevederii domnul preşedinte Traian Băsescu şi domnul Joseph Daul au vorbit despre situaţia politică din România. Totodată s-a discutat şi despre evoluţiile din Republica Moldova, ocazie cu care domnul preşedinte Traian Băsescu l-a informat pe domnul Joseph Daul că, în data de 25 martie a.c., a trimis o scrisoare tuturor liderilor din Consiliul European prin care a cerut stabilirea semnării Acordului de asociere, inclusiv a zonei de liber schimb, aprofundat şi cuprinzător, dintre Uniunea Europeană şi statele membre, pe de o parte, şi Republica Moldova, pe de altă parte, cu ocazia reuniunii informale a Consiliului European de la Bruxelles din data de 27 mai a.c. şi i-a cerut sprijin în vederea fixării acestei date pentru semnare”, se arată în comunicatul Preşedinţiei.

În cadrul întâlnirii s-a făcut şi o analiză cu privire la situaţia din Ucraina, scrie Mediafax.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*