Ultimele stiri

Traian Băsescu: Parteneriatul strategic cu SUA este de neînlocuit

Președintele Traian Băsescu a afirmat marți că parteneriatul strategic cu SUA este de neînlocuit. „Acum ajungem să ne încurcăm, vrem cu China, vrem cu Statele Unite şi creăm confuzie prin atitudine”, a mai spus șeful statului.

„Abordările mele tradiționale sunt neschimbate. Evenimentele confirmă îngrijorările mele de la început de mandat și că parteneriatul cu SUA este de neînlocuit pentru securitatea națională și oricine încearcă să se împrăștie în diverse direcții, zâmbind politic și spre Est și în Asia… Sigur, putem face afaceri cu toată lumea, dar securitatea noastră ține de parteneriatul strategic cu SUA sau, dacă vreți, de apartenența la NATO și în interiorul NATO, de parteneriatul strategic pentru secolul XXI cu SUA, care nu îmbracă doar securitatea militară, ci și aspectele dezvoltării economiei românești. Numai că acum ajungem să ne încurcăm, vrem cu China, vrem cu SUA, creăm confuzie prin atitudine”, a spus șeful statului într-o declarație de presă susținută cu ocazia Summitului Securității Nucleare care se desfășoară luni și marți la Haga.

Șeful statului a arătat că a avut discuții cu privire la situația din Ucraina cu președintele SUA, Barak Obama, ministrul de Externe al Rusiei, Serghei Lavrov, dar și cu alți oficiali precum Herman van Rompuy și Jose Manuel Barroso. De asemenea, Băsescu a menționat că a avut o convorbire telefonică cu vicepreședintele SUA, Joe Biden.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*