Ultimele stiri

Traian Băsescu: România NU va fi angrenată într-un război, dar va fi puternic afectată

Traian Băsescu a declarat că România nu va fi angrenată într-un război pe fondul crizei din Ucraina, însă a admis că tara noastră va fi puternic afectată în cazul izbucnirii unui conflict armat în ţara vecină.

Președintele a prezentat duminică poziţia României în contextul situaţiei conflictuale din Ucraina şi chiar dacă revoltele au ajuns la 150 km de graniţa României, la Odessa, şeful statului spune că nu trebuie să ne temem de un război.

“Nu există riscul ca România să fie angrenată într-un război, însă România poate fi foarte puternic afectată de situaţia generată de un război civil în Ucraina. Instabilitatea se va materializa în modul în care se va putea împrumuta pe pieţele externe, pentru propriile ei nevoi. Nu mai vorbim de exporturi, importuri şi altele. Declanşarea situaţiei din Ucrainei este un efect direct al intervenţiei Rusiei în Ucraina şi al stimulării separatismului, prin propaganda care se face. Faptul că au izbucnit conflicte în Odessa, la 150 km de frontiera cu România ne îngrijorează, dar nu ne surprinde”, a declarat Băsescu, duminică, la Palatul Cotroceni.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*