Ultimele stiri

Traian Băsescu: „România riscă să reintre într-o perioadă de criză economică”

Președintele Traian Băsescu a avertizat, marți, că România riscă să reintre într-o perioadă de criză economică, în lipsa predictibilității fiscale, dând ca exemplu introducerea unor taxe care ”au bulversat mediul de afaceri”, informează știrileprotv.ro.

”Am văzut, anul acesta, o serie întreagă de introduceri de taxe care au bulversat, pur și simplu, mediul de afaceri. O astfel de barieră face ca investitorii să facă un pas înapoi, iar scăderea investițiilor străine directe în acest an este o probă, pe primele șapte luni s-a înregistrat o scădere de 13,8% a investițiilor străine directe. Dacă adăugăm la faptul că Guvernul însuși, într-o politică de stimulare a consumului, a utilizat cu 30% mai puțini bani pentru investiții din bugetul de stat, îndreptându-i către asistență socială, realizăm că, pe acest drum, România riscă să reintre într-o perioadă de criză economică”, a afirmat Băsescu, la Forumul Forbes „Reluarea creșterii economice sustenabile în piețele emergente”.

Potrivit lui Traian Băsescu, ”dacă România a fost una dintre țările care au asumat soluțiile rapide, și ele s-au și manifestat ca atare, prin restabilirea echilibrelor macroeconomice și reintrarea în deficitele bugetare, și in mod spectaculos, atingerea celor cinci criterii de la Maastricht, asta nu înseamnă că România nu are probleme”.

Șeful statului a menționat că țara noastră are ”o zonă de risc care se află în proprietatea statului”.

”Mai avem și alte zone de risc în economia noastră. Poate nu e corect să le spun zone de risc, ci bariere în creșterea numărului de locuri de muncă și în relansarea economică”, a spus șeful statului, dând ca exemplu ”infrastructura precară”, care s-ar fi putut afla în cu totul altă situație dacă fondurile de coeziune ar fi fost utilizate.

Construcția de autostrăzi, le construim prea încet și uneori prea scump, ca și la căi ferate, de altfel”, a precizat Traian Băsescu.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*