Ultimele stiri

Traian Băsescu: „Rusia nu se va opri la Crimeea”. Băsescu susține integrarea europeană a Republicii Moldova

Președintele Traian Băsescu a declarat astăzi, după întâlnirea cu omologul său moldovean, Nicolae Timofti, că România trage un semnal de alarmă cu privire la riscurile de securitate pentru Republica Moldova. Cea mai bună modalitate de a evita astfel de riscuri, conform președintelui  ar fi aderarea Moldovei la Uniunea Europeană. Preşedintele a avut şi un reproş voalat la adresa Uniunii Europene, sugerând că a aşteptat reacţia SUA şi nu a luat suficient în seamă vocile membrilor aflaţi în imediata vecinătate a Rusiei, cei care îi cunosc mai bine modul de a acţiona.

„Eu sper că ce s-a întâmplat în Ucraina stimulează vechile state UE să înțeleagă mai bine regiunea și semnalele pe care noi le tragem în continuu”, a spus Traian Băsescu.

Preşedintele Traian Băsescu a avut un mesaj concret pentru statele europene: „UE trebuie să înțeleagă că semnalele care au venit de mult din regiune trebuie tratate cu atenție, pentru că expertiza pentru regiune se află aici, nu pe malul celălalt al Atlanticului!”.

În context, Traian Băsescu a avertizat UE în privința Rusiei: „Hai să nu credem niciodată 100% în angajamentele Federației Ruse, plecând de la premisa pe care noi o avem – că Federația Rusă nu se va opri aici”.

Traian Băsescu a spus că la dineul pe care îl va avea cu liderii europeni va pune această problemă. „Voi pune problema dacă suntem pregătiți pentru următorul pas pe care noi îl anticipăm, nu cred că nu va exista și un pas următor, nu știu când”, a declarat şeful statului.

Tot în acest context, Traian Băsescu i-a promis omologului său din Republica Moldova că va fi principalul avocat al integrării europene a Chişinăului, soluţie care ar garanta securitatea ţării vecine. De altfel, şi Nicolae Timofti a cerut sprijinul oficialului român, scrie Digi 24.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*