Ultimele stiri

Traian Băsescu: Una din marile mele greșeli a fost votul uninominal

În prag de despărţire de Cotroceni, Traian Băsescu face un bilanţ al greşelilor din cei zece ani de mandat:

„Vă pot spune una din marile greşeli: votul uninominal. Nu numai numărul, 588, ci calitatea proastă a multor parlamentari este legată de acest uninominal compensat”, a spus Traian Băsescu la Adevărul Live.

Şeful statului recunoaşte, de asemenea, că a greşit în 2004 când a cooptat Partidul Conservator la guvernare, dar şi în 2009 când a susţinut semnarea unei alianţe PSD-PDL, pe care acum o consideră o alianţă toxică, informează Digi24.ro.

„Avem nevoie de un partid nou, de un alt fel de partid, care să nu aibă agăţate compromisurile urâte de genul aceluia pe care l-am făcut eu când am adus partidul domnului Voiculescu la guvernare şi el nu a înțeles niciodată. Eu am spus că soluția a fost imorală, din punctul meu de vedere. Tipul acesta de compromisuri grosiere nu mai trebuie făcute, a spus Traian Băsescu.

10 ani de mandat sunt prea mulţi pentru un preşedinte, în viziunea lui Traian Băsescu. Acesta a găsit şi motivele scăderii nivelului de încredere: „În mod categoric am făcut erori de comunicare, mai ales în 2010 au fost erori grosiere de comunicare, fără explicare, doar simple anunțuri, că se trece la niște măsuri care nu sunt pe placul populației”, a spus el.

Potrivit aceleași surse, la capitolul împliniri a enumerat şi semnarea parteneriatului cu Statele Unite şi aderarea la Uniunea Europeană.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*