Ultimele stiri

Traian Stoia sprijină reabilitarea Palatului Poştei. Nu poate să dea fonduri, dar va oferi „sfaturi şi intervenţii”

Palatul Postei

Viceprimarul Traian Stoia a declarat, joi, că, deşi Primăria Municipiului Timişoara nu poate contribui cu fonduri la reabilitarea Palatului Poştei din oraş, este gata să ofere „sfaturi şi intervenţii”.

Traian Stoia şi-a exprimat nemulţumirea faţă de continua stare de degradare a clădirii monument. Acesta a declarat că a purtat deja discuţii cu noul directorul al poştei, Dacian Crainic, şi că i-a promis acestuia că îl va ajuta în obţinerea de fonduri pentru reabilitarea clădirii.

„Domnul director o să aibă tot sprijinul nostru, i-am promis. Şi din punct de vedere politic vom face demersurile necesare, dacă e nevoie, ca poşta din Timişoara să arate bine”, a afirmat viceprimarul.

Traian Stoia a prezentat stadiul clădirii, care necesită reparaţii atât în interior, cât şi pe exterior.

„Sunt zone în care s-a deteriorat vizibil clădirea”, a mai adăugat acesta.

Clădirea va beneficia şi de fonduri de la Bucureşti, dar aceste sume sunt mult prea mici pentru a acoperi întregul cost al lucrărilor. Astfel, Traian Stoia l-a sfătuit pe directorul poştei să încerce să obţină finanţare europeană.

Mai mult, deşi palatul are nu mai puţin de 297 de încăperi, conform declaraţiilor viceprimarului, în prezent aproximativ 70% dintre acestea sunt nefolosite.

 

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*