Ultimele stiri

Tramvaie pe bani europeni la Timișoara? Ce plan are primarul Nicolae Robu

tramvai-timisoara

După vizita de la Ministerul Dezvoltării, primarul Nicolae Robu a venit numai cu vești bune. Astfel, timișorenii s-ar putea bucura de tramvaie noi și nu, nu este vorba de cele care vor intra în reabilitare. Pentru că proiectele pe bani europeni s-au derulat așa de bine, edilul dorește achiziționarea de noi mijloace de transport pe fonduri europene.

Noul proiect care ar viza achiziționarea de noi tramvaie ar putea fi depus în viitorul apropiat pentru finanțare. Acesta ar presupune cumpărarea de noi tramvaire la prețuri la care Primăria nu și le permite, dar până atunci se va merge pe reabilitarea garniturilor deja existente în Timișoara. Primele două tramvaie au fost trimise deja pentru recondiționare la Arad și sunt aproape gata. Primarul are planuri mari si cu acestea, însă.

În vizita de la Ministerul Dezvoltării Robu a pus problema reabilitării tramvaielor și a întrebat dacă este posibil ca finanțatrea proiectului primăriei de reabilitare a mijloacelor de transport în comun să fie transferat pe fonduri europene.

„La întâlnirea pe care am avut-o la Ministerul Dezvoltării am întrebat dacă un astfel de proiect ar putea fi eligibil pentru fonduri europene. Răspunsul a fost afirmativ, în principiu se va putea și așa ceva. Trebuie să studiem detaliile, dar reabilitarea tramvaielor ar putea fi mutată pe fonduri europene. Reabilitarea unui tramvai costă vreo 480.000 de euro şi avem un contract-cadru care ne permite să reabilităm până la 30 de tramvaie. Noi ne-am asumat să facem acest lucru pe fonduri proprii, dar ne-ar prinde bine dacă am putea să comutăm această finanțare”, spune edilul.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*