Ultimele stiri

TRANSALPINA, cea mai frumoasă și înaltă șosea din România, deschisă parțial. Vezi pe ce porțiune

transalpina

Vești bune pentru turiști aduse de reprezentanții Companiei Naționale de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România. Circulația pe Transalpina, cea mai frumoasă și înaltă șosea din țara noastră, a fost parțial deschisă, ceea ce înseamnă că turiștii pot să ajungă cu mașina până în stațiunea Rânca fără să fie amendați.

Porțiunea pe care circulația rutieră este deschisă doar între localitățile Bengești – Rânca. Sectorul de drum naţional DN 67C Transalpina, cuprins între km 34+500 (localitatea Rânca, judeţul Gorj) şi km 148+414 (localitatea Sebeş, județul Alba) este închis circulaţiei publice pe toată perioada anului, din cauza nefinalizării lucrărilor de construcţie şi a imposibilității asigurării condiţiilor de siguranţă a traficului rutier, interdicţia fiind semnalizată prin indicatoare specifice, încă de la începutul lucrărilor (2008).

Motivul? firma care ar fi trebuit să execute lucrările nu a demonstrat că are capacitatea tehnică de a finaliza lucrările de modernizare în termenele stabilite, astfel că CNANDR  a luat decizia de a suspenda lucrările. 

„Având în vedere faptul că lucrările au fost abandonate de constructorul SC ROMSTRADE SRL, neasigurându-se în tot acest timp și conservarea lucrărilor, în prezent se înregistrează degradări ale structurii de rezistență a drumului, provocate de scurgerea necontrolată a apei provenite din precipitații și din topirea zăpezilor. Aceste degradări pot constitui un potențial pericol de cedare a drumului sub acțiunea traficului”, transmit reprezentanții CNANDR.

 

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*