Ultimele stiri

Transport în comun gratuit la Timişoara doar dacă RATT îşi poate asuma costurile

Primarul Nicolae Robu a declarat că peste 500 de persoane au participat la sondajul de pe Facebook referitor la gratuitatea pe transportul în comun. Cu toate acestea, chiar dacă majoritatea participanţilor au răspuns că sunt de acord cu păstrarea gratuităţii pentru cei cu venituri lunare sub 2000 de lei, edilul timişorean a declarat că doar RATT poate să decidă dacă acest proiect se va concretiza.

Nicolae Robu a anunţat că sondajul de pe Facebook a fost „o consultare, să vedem care este părerea unui număr important de persoane care se arată, în general, interesate de ceea ce se întâmplă în Timişoara.”

Conform declaraţiilor edilului, 334 dintre persoanele care au participat la sondaj sunt de acord cu păstrarea gratuităţii pentru cei cu venituri sub 2000 de lei. 31 de persoane sunt de acord cu păstrarea gratuităţii doar pentru cei cu salarii sub 1500 lei, iar 60 sunt „pentru” prelungirea gratuităţii pentru cei care câştigă sub 1000 lei. Patru cetăţeni sunt de părere că gratuitatea transportului în comun ar trebui garantată doar celor care au venituri sub 500 de lei, iar 134 consideră că lucrurile nu ar trebui să se schimbe.

„RATT are sarcina să analizeze toate consecinţele şi dacă vom putea asuma această gratuitate va fi un proiect de hotărâre de Consiliu local la următorul plen. Dar RATT trebuie să se pronunţe cu total simţ al răspunderii, dacă poate funcţiona pe plus cu suma de 4,6 milioane de lei pe lună acordată de Primăria Municipiului Timişoara, într-o contrapartidă pentru toate facilităţile pe care RATT le oferă. RATT trebuie să ne comunice punctul de vedere asumându-şi răspunderea. Dacă, în aceste condiţii, RATT se angajează să funcţioneze pe plus, atunci vom avea un proiect de Hotărâre de Consiliu local pe acest subiect” a adăugat primarul.

 

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*