Ultimele stiri

Trei cartiere din Timişoara vor avea „totemuri” cu informaţii despre clădirile monument

Pentru că nu poate să marcheze toate cele aproape 14.000 de clădiri-monument din Timişoara, primarul Nicolae Robu vrea să amplaseze „totemuri” cu informaţii despre clădirile istorice din oraş.  Pentru început, edilul vrea să amplaseze „totemurile” în cartierele: Cetate, Fabric şi Iosefin, iar pe acestea vor fi informaţii în mai multe limbi, despre clădirile-monument, din zonele respective.

„Nu avem posibilitatea să montăm pe fiecare clădire care este monument câte o placă din alamă, aşa cum s-ar cuveni, pe care să inscripţionăm câteva date despre monument. Se va face şi asta, dar până atunci, o să montăm în oraş nişte totemuri care să prezinte harta zonelor respective cu indicarea clădirilor cu valoare de monument şi câteva date despre ele”, a spus primarul.

După ce lucrările din centrul istoric vor fi finalizate, un astfel de „totem” va fi plasat şi acolo. Informaţiile vor fi scrise atât în limba română, cât şi în engleză, franceză şi germană. De asemenea, dacă va rămâne loc, vor fi trecute datele şi în maghiară şi sârbă.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*