Ultimele stiri

Trei firme vor asigura refacerea tuturor trotuarelor din Timişoara

După ce la începutul lunii spunea că starea trotuarelor din oraş este cumplită, primarul Nicolae Robu a anunţat care sunt firmele care se vor ocupa de reabilitarea acestora, în următorii patru ani.

Conform spuselor edilului, Timişoara a fost împărţită în cinci sectoare de ale căror trotuare urmează să se ocupe cele trei firme care au câştigat licitaţia.

„În urma finalizării licitaţiei pentru întreţinerea şi repararea trotuarelor, am semnat contractele cu mai multe firme şi vor începe lucrările de reparaţii cât mai curând. Vom da drumul la lucrări pe un front foarte larg pentru că dorim să schimbăm radical, în timp scurt, starea trotuarelor din oraşul nostru”, a declarat Nicolae Robu.

Primarul a mai adăugat că starea majorităţii trotuarelor din oraş este „jalnică”, iar pe unele străzi din Timişoara nu au fost amenajate niciodată trotuare.

Cele trei firme care se vor ocupa de reabilitarea trotuarelor sunt: SC Superconstruct SRL, SC Pro Samac Construct SRL şi SC Cipalser SRL.

Superconstruct se va ocupa de lotul 1, cu valoarea de 190 de lei (cost per unitatea de trotuar) şi de lotul 3, cu valoarea de 176,05 lei. Pro Samac Construct se va ocupa de lotul 2, cu valoarea de 85,76 lei şi de lotul 4, cu valoarea de 115,09 lei. Ultimul lot, i-a revenit firmei Cipalser, cu valoarea de 97,07 lei per unitatea de trotuar.

Primarul a declarat că nu ştie exact ce defineşte o unitate de trotuar, fiind vorba de mai multe elemente.

„Preţurile sunt diferite pentru că aşa rezultă din licitaţie, fiecare lot a făcut obiectul unei licitaţii”, a adăugat edilul.

Cele trei firme au la dispoziţie patru ani pentru a finaliza lucrările din întregul oraş.

1 Commentariu pe Trei firme vor asigura refacerea tuturor trotuarelor din Timişoara

  1. sunt atatea trotuare de reparat, nu cred ca le ajung banii

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*