Ultimele stiri

Trei irakieni şi un palestinian, depistaţi la frontiera de sud-vest

poliția de frontiera salvare

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Sânnicolau Mare – I.T.P.F. Timişoara au depistat trei cetăţeni din Irak şi un cetăţean din Palestina care intenţionau să intre ilegal în România, pe jos, pe la frontiera verde.

În data de 21.02.2016, în jurul orei 08.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Sânnicolau Mare, judeţul Timiş, au observat patru persoane care se deplasau pe jos, pe câmp, dinspre Serbia spre România, spre interiorul ţării.
Imediat, o patrulă de supraveghere a frontierei de stat din cadrul aceluiaşi sector a intervenit şi reţinut persoanele în cauză în apropierea frontierei cu ţara vecină, acestea fiind conduse la sediul Poliţiei de Frontieră Sânnicolau Mare, pentru cercetări.
În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că persoanele de sex masculin, cu vârste cuprinse între 18 şi 25 de ani, sunt trei cetăţeni din Irak şi unul din Palestina, care nu aveau documente asupra lor. Aceştia au declarat că intenţionau să ajungă în ţări din vestul Europei şi s-au deplasat pe jos, din Serbia, peste câmp.
În cauza se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, cei patru bărbaţi urmând să fie predaţi unei echipe operative din cadrul Serviciului Pentru Imigrări Timiş.
Totodată, au fost contactate autorităţile de frontieră sârbe în vederea cercetării în comun a evenimentului şi punerii în aplicare a acordului de readmisie.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*