Ultimele stiri

Trei licee din Timişoara intră în reabilitare, dar nu se ştie din ce bani vor fi finanţate lucrările. Despre ce şcoli este vorba

Nicolae Robu a anunţat că au fost semnate contractele de execuţie pentru reabilitarea, modernizarea şi echiparea mai multor licee din oraş. Astfel, „C. D. Loga”, „Nikolaus Lenau” şi „J.L. Calderon” vor beneficia de reabilitare.

Conform declaraţiilor edilului, toate licitaţiile au fost încheiate cu succes şi „se va trece la treabă”. Primarul a anunţat că pentru liceul „C. D. Loga” valoarea proiectului este de 5.6 milioane de lei, la „Nikolaus Lenau” a fost de 5.2 milioane de lei, iar la liceul „J. L. Calderon” de 8 milioane de lei.

Deşi primarul este foarte încântat de reabilitarea acestor şcoli, încă nu se ştie din ce fonduri se vor finanţa lucrările de reabilitare.

„Noi am prevăzut în bugetul local sume pentru demararea lucrărilor în ideea unei finanţări multianuale, dar nu pe bugetul local mizăm, ci mizăm pe obţinerea de bani europeni din redistribuirea de sume nefolosite în exerciţiul financiar 2007-13. Contractul a fost semnat cu o clauză, clauză suspensivă,  care permite şi amânarea execuţie, la nevoie, dacă nu există capacitate financiară. Dar nu vom fi în această situaţie pentru că cele trei licee reprezintă priorităţi şi vom începe lucrările, la nevoie, din bugetul local şi, la nevoie, vom aplica rectificări. Suntem optimişti că vom reuşi să obţinem finanţarea din acele fonduri europene necheltuite. Aceste proiecte sunt proiecte complexe care nu se limitează la reabilitarea zidurilor, pereţilor exteriori, ci şi la reabilitarea interioarelor şi inclusiv activităţi de modernizări şi dotări ale spaţiilor de învăţământ. Toate aceste tipuri de cheltuieli sunt eligibile pentru finanţare din fonduri europene”, a afirmat primarul.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*