Ultimele stiri

Trei persoane sunt cercetate de poliţişti pentru furt

Trei persoane sunt cercetate de poliţişti după ce au fost depistate în timp ce sustrăgeau bunuri din societăţi comerciale. Pentru a preveni comiterea acestor genuri de furturi, poliţiştii timişeni transmit câteva recomandări.

La data de 08 mai a.c., în jurul orei 14.30, poliţiştii Secţiei 2 Timişoara au fost sesizaţi despre faptul că un bărbat de 34 de ani, din municipiul mai sus menţionat, a fost reţinut de agenţii de pază ai unui supermarket, în timp ce sustrăgea bunuri.

Deplasându-se la faţa locului, poliţiştii au constatat că bănuitul a fost depistat după ce a trecut de casa de marcat având asupra sa mai multe produse cosmetice neachitate, în valoare de aproape 300 de lei.

În cursul aceleiaşi zile, poliţiştii Secţiei 5 Timişoara, au întocmit acte procedurale pe numele unei femei care a fost depistată de agenţii de pază ai unui supermarket, după ce ar fi trecut de casa de marcat având asupra sa produse în valoare de 240 de lei, neachitate.

La data de 10 mai a.c., poliţiştii Secţiei 5 Timişoara au fost sesizaţi despre faptul că o femeie de 42 de ani a fost reţinută de agenţii de pază ai unei societăţi comerciale în timp ce sustrăgea bunuri.

La faţa locului, poliţiştii au constatat că femeia a fost depistată după ce a trecut de casa de marcat având asupra sa articole vestimentare neachitate, în valoare de 740 de lei.

În toate cazurile, poliţiştii au întocmit pe numele persoanelor depistate dosare penal pentru furt, prejudiciul fiind recuperat în totalitate.

Cercetările sunt continuate de poliţişti în vederea documentării întregii activităţi infracţionale a bănuiţilor.

Pentru prevenirea furturilor din societăţi comerciale, poliţiştii recomandă:

Montarea de sisteme de pază şi alarmare este esenţială. În limita posibilităţilor, asiguraţi pază şi pe timp de noapte în magazine sau apelaţi la serviciile firmelor de profil!

Instruiţi-vă personalul! Angajaţii trebuie să cunoască regulile de bază ale meseriei de comerciant – modul de păstrare a valorilor monetare, vigilenţă în relaţiile cu publicul etc..

Aranjaţi vitrinele cu bunuri fără valoare (ex: carcase goale de casete audio-video, CD etc.), echipament electronic cu componente scoase!

Dacă vă prezentaţi produsele în vitrine (tejghele) din sticlă, acestea trebuie să fie fixate astfel încât să nu poată fi deplasate, scoase sau împinse. De asemenea, încuietorile să fie de bună calitate şi accesul la chei să fie controlat.

Obiectele de mare valoare pot fi protejate şi prin scoaterea acestora pe timpul nopţii din vitrine şi păstrarea lor într-un seif sau în alt loc bine asigurat.

Casele de bani de bună calitate pot proteja banii lichizi şi obiectele de mare valoare pe timpul nopţii, dar trebuie amplasate cât mai discret posibil, accesul la ele să fie cât mai greoi.

Depuneţi  zilnic, la instituţiile financiare, la încheierea programului, sumele acumulate, dar schimbaţi-vă permanent traseul pe care îl parcurgeţi spre bancă şi ora de părăsire a magazinului!

Camerele de luat vederi cu circuit închis pot fi de mare ajutor la detectarea şi identificarea infractorilor.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*