Ultimele stiri

Trei puncte de trecere a frontierei la granița cu Serbia ar putea fi deschise până în octombrie

Zilele trecute, Titu Bojin anunța că se vor deschide trei puncte de trecere a frontierei la granița cu Serbia la Lunga, Valcani şi Foeni. Consiliul Județean se va ocupa de asfaltarea drumurilor din zonă.

„La nivel de prefectură există un grup de lucru care se ocupă de urmărirea atingerii tuturor condiţiilor Schengen pentru deschiderea punctelor. Sunt lucrări care trebuiesc făcute la clădiri, la drum, lucrări de comunicaţii care să îndeplinească minimul standardelor Schengen. Instituţia Prefectului a reuşit să facă demersurile pe lângă structurile centrale. Pentru a facilita demersurile, premierul Victor Ponta a avut o reuniune cu reprezentanţii Serbiei”, a declarat astăzi prefectul județului Timiș, Eugen Dogariu.

De cealaltă parte, Titu Bojin susține că punctele de la Lunga, Valcani și Foeni vor fi valorificate până la data de 15 octombrie.

„Vom valorifica drumurile, chiar dacă nu vor fi toate drumurile asfaltate. Clădirile vor fi copertate cu module şi probabil că în jurul datei de 1 noiembrie vor fi funcţionale”, spune președintele Consiliului Județean.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*