Ultimele stiri

Trei studenți timișoreni reprezintă România în semifinalele unui concurs internațional. Ce invenții au realizat și cum poți câștiga o excursie la Paris

inventie

Trei studenți timișoreni reprezintă România în semifinalele concursului internațional Electrolux Design Lab. Astăzi au început semifinalele concursului, iar cei trei tineri calificați în această etapă au nevoie de cât mai multe voturi. Perioada de votare durează până pe 15 octombrie, iar autorul celui mai votat proiect va câștiga premiul „People’s Choice Winner”, care constă în 1.000 de euro.

Toți cei care votează proiectele tinerilor designeri români vor intra automat în cursa pentru o excursie la Paris, la evenimentul din noiembrie, în cadrul căruia va fi desemnat câștigătorul competiției Electrolux Design Lab 2014. În semifinale, românii concurează cu proiecte din întreaga lume, urmând ca juriul să selecteze cei șase finaliști ai competiției.

Cele trei concepte românești înscrise în semifinalele Electrolux Design Lab sunt:

Proiectul SET TO MIMIC al Sorinei Rasteanu, studentă a Universității de Vest din Timișoara, este un sistem inteligent care reproduce gusturile și mirosurile alimentelor la nivel senzorial și transmite această informație către un microchip amplasat la nivelul capului. Acesta permite consumatorului să simtă gustul mâncării de care îi este poftă deși, de fapt, consumă alte alimente.

Conceptul Instant Cleaning Glove al lui Ștefan Bogdan, din cadrul Facultății de Arte și Design, este un proiect ce îmbină nanotehnologia, ultrasunetele și apa într-o soluție rapidă și eficientă de a elimina petele de pe haine, imediat ce acestea au apărut.

Conceptul GARDEN POD al lui Ovidiu Subțire, din cadrul Universității de Vest din Timișoara, reprezintă o seră modulară ce crește plantele de la nivelul de răsad până la fruct în doar 24 de ore, folosindu-se de deșeurile alimentare organice pentru compost, lumina solară și umiditate. Destinat amplasării pe exteriorul cladirilor, GARDEN POD transformă deșeurile alimentare în resurse utile, calculând procentul de nutrienți de care are nevoie fiecare plantă pe care o conține. GARDEN POD poate fi controlat cu ajutorul unei aplicații mobile.

Proiectele studenților români înscrise în această nouă etapă pot fi votate și vizualizate accesând www.electroluxdesignlab.com/2014/#applications și selectând România din lista de țări. Pentru înregistrarea unui vot, trebuie introduse adresa de e-mail sau contul de Facebook. Pe adresa menționată va fi trimis un e-mail cu un link ce trebuie accesat, pentru validare.

Proiectele înscrise concurează pentru premiul întâi al Electrolux Design Lab, un internship plătit, de șase luni, la un centru de design global Electrolux și 5.000 de euro. Premiul al doilea are o valoare de 3.000 de euro, iar premiul al treilea de 2.000 de euro.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*