Ultimele stiri

Trei vieți salvate cu organele Dorei Târziu, fata ucisă de șmecherul cu BMW-ul care a fugit de la locul accidentului

dora tarziu

Organele Dorei Târziu, fata de 16 ani care a fost lovită în plin de un șmecher cu BMW care a fugit de la locul accidentului, au salvat trei vieți. Potrivit medicilor de la Spitalul Județean Timișoara, noaptea trecută, a avut loc operația de prelevare de organe, la care au participat trei echipe de medici din Timișoara, Cluj-Napoca și București. Rinichii fetei au ajuns la Cluj-Napoca, iar ficatul la București.

Dan Ilincariu, coordonatorul Centrului Regional de Transplant, a anunțat că tot noaptea trecută a mai avut loc o prelevare de organe, de la un tânăr de doar 17 ani, care a suferit un anevrism cerebral rupt și care a intrat în moarte cerebrală. De la acesta, medicii au prelevat rinichii, care au ajuns la Cluj-Napoca, ficatul la București, iar inima la Târgu-Mureș.

Vă reamintim că Dora Târziu a ajuns la spital în comă de gradul IV după ce a fost lovită de șmecherul cu BMW-ul. Ieri, fata a pierdut lupta cu viața și a intrat în moarte cerebrală. Medicii au reușit să-i convingă pe părinții fetei să accepte să-i fie prelevate organele, în speranța că alte vieți vor fi salvate.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*