Ultimele stiri

Trei zimbrii de la Armeniș au MURIT. Care este motivul

zimbrii

Vești triste din comuna Armeniș, acolo unde, în urmă cu câteva luni, au fost aduse mai multe exemplare de zimbrii, după 200 de ani de la dispariția din Banat. După ce puiul de zimbru care a venit pe lume în Armeniș a murit din cauza unei boli infecțioase, la începutul acestei luni au mai murit alți trei zimbrii.

Reprezentanții Direcției Sanitar-Veterinare se gândesc chiar la posibilitatea ca animalele să fi murit din cauza bolii „limbii albastre”. „Au fost recoltate probe de la cele trei animale moarte, s-a confirmat suspiciunea de limbă albastră. Probele au fost trimise și la București la laboratorul central, unde se va confirma dacă există sau nu motive de îngrijorare. În cazul în care suspiciunile se confirmă, toți zimbrii vor fi vaccinați”, a explicat Radu Tătaru, purtător de cuvânt al Direcției Sanitar-Veterinare.

„A fost o problemă cu trei decese. S-au luat probe de laborator, iar în momentul de față așteptăm rezultatele pentru a vedea ce este de făcut. Restul zimbrilor sunt bine, nu dau semne de vreo boală”, a explicat și Petru Vela, primarul comunei Armeniș, pentru Express de Banat.

 

 

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*