Ultimele stiri

Trenurile vor circula cu 250 km pe oră între Bucureşti şi Constanţa

tren

Chinezii vin să construiască o linie de mare viteză în România. Dimineaţă a fost semnat la Beijing memorandumul prin care chinezii vor moderniza centura ocolitoare a Capitalei şi linia de cale ferată dintre Bucureşti şi Constanţa. Pe această nouă linie, garniturile de tren ar urma să poată circula cu viteze de până la 250 de kilometri la oră.

Săptămâna viitoare va veni în România o delegaţie chineză pentru a porni analizele pentru realizarea centurii ocolitoare a Capitalei, o cale ferată cu viteză sporită şi pentru linia de mare viteză dintre Bucureşti şi Constanţa.Urmează să se întocmească studii de prefezabilitate şi de fezabilitate.

Analizele tehnice vor fi efectuate gratuit de către partea chineză.

Proiectul cel mai important, cel al liniei ferate de mare viteză, are costuri estimate de 11 miliarde de dolari, dacă se va construi o linie nouă. O variantă luată în calcul însă este şi modernizarea liniei ferate existente, acest lucru depinzând de rezultatele studiilor care vor fi făcute.

Prin acest proiect, chinezii urmăresc să facă legătura între Marea Neagră, Ungaria şi Austria.

Linia ferată de mare viteză Bucureşti – Constanţa este doar o primă etapă al acestui obiectiv, linia urmând să fie continuată spre graniţa de vest.

Acordul a fost semnat din partea României de vicepremierul Liviu Dragnea, iar din partea Chinei de reprezentanţi ai Comisiei de Dezvoltare şi Reformă, scrie Digi24.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*