Ultimele stiri

Treptele Catedralei, simbol al Revoluției, îndepărtate în urma lucrărilor din 2013, vor fi puse în valoare de către UVT

În Șag, la marginea unei păduri, în mijlocul unei gropi de moloz, au fost identificate treptele Catedralei Mitropolitane din Timișoara, simbol puternic al Revoluției din 1989. Acestea fuseseră înlocuite în urma reabilitării din anul 2013.
Treptele pe care în decembrie 1989 au murit primii manifestanți anticeaușiști și anticomuniști au fost recuperate cu sprijinul unei echipe de la Cons Electrificare Instal, iar acum vor fi puse în valoare de către Universitatea de Vest din Timișoara.
Acestea vor face obiectul unui concurs de proiecte al Facultății de Arte și Design. Se dorește valorificarea lor în cadrul unui monument care ar putea fi expus în Parcul artiștilor din zona Oituz, în apropierea Memorialului Revoluției.

„Vestea identificării acestor trepte, cu o valoare simbolică deosebită, m-a bucurat, dar și întristat. M-a întristat pentru că o parte a istoriei noastre a zăcut ani întregi într-o groapă de moloz. M-a bucurat, în contextul în care ele au fost identificate și le putem pune în valoare prin colegii noștri de la Facultatea de Arte și Design. Ne dorim să aducem cinste oamenilor care au scris istoria în acele momente”, spune Rectorul UVT, prof. univ. dr. Marilen Pirtea.
Aproximativ 3 m3 de trepte au fost recuperați din groapa de moloz de la Șag și vor ajunge la Universitatea de Vest din Timișoara.

Foto 2Foto 3

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*