Ultimele stiri

Trimișoara va avea cel mai mare aquapark din estul Europei … la Dudeștii Noi

aquapark

Consilierul PDL Ovidiu Ciuhandu i-a cerut primarului Nicolae Robu construirea, la Timișoara, a unui aquapark ca cele de la Szeghed, Mako sau Gyula. Doar că edilul nu se mulțumește cu puțin și spune că vrea să le luăm fața ungurilor în ceea ce privește locurile de relaxare. Astfel, acesta vrea ca  Timișoara să aibă cel mai mare parc acvatic din această zonă a Europei, așa că există planuri pentru un parteneriat cu Primăria din Dudeștii Noi. Acum se caută finanțare europeană, și nu este una de trecut cu vederea. Cele două primari vor avea nevoie de peste 20 de milioane de euro.

„Vom avea şi un aquapark, va fi cel mai mare din această parte de Europă. Este un proiect în valoare de peste 20 de milioane de euro, pe care încercăm să îl materializăm pe fondurile europene 2014-2020. Nu vă pot spune în momentul de faţă pe care dintre programe pentru că încă nu a fost semnat acordul între România şi Comisia Europeană pentru exerciţiul financiar programatic 2014-2020. Dar sunt convins că vom găsi o secvenţă pe care astfel de proiecte sunt eligibile, sunt finanţabile. Vorbim despre aquapark-ul de la Dudeştii Noi, este la 10 kilometri de Timişoara şi acolo avem toate premisele pentru a realiza acest aquapark la mare anvergură”, a explicat primarul.

Totuși, Nicolae Robu nu vrea orice parc acvatic, ci vrea ceva spectaculos, unde să vină cât ai multe personane din această parte a Europei.

„Nu are sens să facem noi acum în Timişoara un aquapark mai mic decât cel de la Mako sau din altă parte din Ungaria, de la 100 de kilometri de Timişoara, pentru că nu ar avea succes un astfel de aquapark. Facem ceva mare, ceva spectaculos, atrăgător, şi atunci cu certitudine va avea succes. Va fi, repet, cel mai mare din această parte de Europă. Facem un parteneriat cu Primăria Dudeştii Noi şi vom aplica împreună”, a mai spus Nicolae Robu.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*