Ultimele stiri

Tupeu dus la extrem de romii din Timișoara! Strategia clasică la care apelează atunci când ridică ilegal case

Faptul că au impresia că fac legea în Timișoara nu mai este un secret pentru nimeni. De asemenea, tupeul lor, de neimaginat, le este cunoscut tuturor. Dar romii din Timișoara nu fac tot ce fac după capul lor. Banii pe care îi au le oferă posibilitatea să-și pună în spate lanțuri de oameni care să lucreze pentru ei, să-i sfătuiască și să îi ajute să obțină tot ceea ce doresc.

Asta se întâmplă în principal în domeniul imobiliar, unde romii au ajuns să dețină mai mult de jumătate din centrul istoric al Timișoarei și nu numai. Pentru asta, romii au apelat la o serie de strategii prin care i-au făcut pe proprietarii imobilelor respective să-și vândă proprietățile și să se mute. Nu de puține ori s-a auzit de cazuri în care proprietarii au fost torturați până la epuizare, pentru a-și vinde casele romilor. Dar, o strategie interesantă la care aceștia apelează ,apare atunci când imobilul este construit ilegal chiar de ei.

Aici intervine o situație clasică de care autoritățile locale se tot lovesc, dar căreia nu i-au găsit soluționare până acum. Spre exemplu, un rom primește autorizație să ridice un imobil pe o stradă din Timișoara. În momentul în care începe construcția, proiectul nu mai este respectat, iar dintr-un etaj cu ar fi trebuit să aibă inițial clădirea, răsar 3 sau chiar 4.

Când autoritățile se autosesizează, urmează evident o amendă. Amendă care, totuși, nu îi sperie prea tare pe romi, așa că o plătesc, iar construcția continuă la fel cum a început. După amendare, se face un dosar penal, se ajunge în instanță, unde se judecă timp de mai mulți ani, dar până ce procesul se finalizează clădirea este deja în picioare și utilizabilă.

Un astfel de caz a apărut recent pe strada Bela Bartok, acesta nefiind, evident, singurul de acest gen.

„Pe strada Bela Bartok se construieşte o clădire la care există autorizaţie, dar la care apare formula clasică pusă în operă de rromi. Se încalcă prevederile proiectului, urmează o amendă, lucrările continuă şi după amendare. Se face un dosar penal, se judecă pe durata mai multor ani, dar clădirea este în picioare”, a declarat viceprimarul Traian Stoia.

2 Commentarii pe Tupeu dus la extrem de romii din Timișoara! Strategia clasică la care apelează atunci când ridică ilegal case

  1. Csunderlik roman // 21 august 2014 a 08:58 // Răspunde

    De ce nu se rup aceste clädiri ? Este vorba de Coruptie?

  2. Pentru ca Romania este tara romilor…iar romanii sunt…minoritati…

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*