Ultimele stiri

Turiștii care ajung în Timișoara pot descoperi monumentele din spațiul public cu ajutorul unei aplicații pentru telefonul mobil

timisoara

Timișoara Open Culture Hackathon, primul eveniment din România de reutilizare a datelor culturale deschise, a reprezentat un real succes. Programatori și reprezentanți ai instituțiilor de cultură au fost provocați, în luna aprilie, să dezvolte împreună aplicații culturale web și pentru telefoane mobile, ca suport în pregătirea proiectului Timișoara Capitală Culturală Europeană.

Monumente, cărți poștale, tablouri, portrete ale familiei regale care pot fi găsite în mod obișnuit pe website-urile muzeelor, arhivelor, în colecțiile organizațiilor culturale au fost preluate de programatori și transpuse pe platforme care oferă nu numai o interacțiune prietenoasă cu operele de artă pentru publicul larg, ci și informații utile despre conținutul operelor.

Universitatea Politehnica Timișoara a primit Premiul I pentru proiectul Timișoara City Art – o aplicație pentru telefonul mobil care ajută timișorenii și turiștii să descopere monumentele din spațiul public. La un click distanță, pot fi identificate pe hartă locurile în care se găsesc monumentele, distanța care trebuie parcursă de utilizator, din punctul în care se află, mijloacele de transport care îți permit să ajungi la destinație și, ceea ce este cel mai impresionant, posibilitatea de a afla cu ajutorul tehnicii realitate augmentată când a fost construită opera, de cine, prin simpla scanare a unui cod de pe monument.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*