Ultimele stiri

Turnul de apă din Fabric stă în paragină pentru că Primăria a pierdut un act. Ce spune viceprimarul Traian Stoia

Un adevărat pericol! Așa poate fi descris turnul de apă din cartierul Fabric, monument lăsat în paragină de societatea 1 Iunie, cea care are dreptul de administrație asupra acestuia. Pentru că la fiecare furtună, de pe turn se dezlipesc bucăți de tencuială care cad în curțile din vecinătate, sau chiar pe carosabil, reprezentând un adevărat pericol pentru trecători, municipalitatea vrea să ia clădirea în administrație. Acest lucru este destul de dificil, totuși, căci reprezentanții Primăriei nu găsesc un act.

Turnul de apă din Fabric a fost construit între anii 1912-1914 și este în proprietatea Primăriei. Numai că, municipalitatea a decis cu ani în urma darea turnului în administrarea firmei de confecții  articole pentru copii, 1 Iunie. Aceștia au lăsat monumentul în paragină, iar în momentul de față clădirea arată ca după război – gemuri sparte, geamuri lipsă, tencuială dezlipită și multă igrasie.

Deși ar vrea să îl ia înapoi în administrare, PMT nu poate face acest lucru, căci actul prin care turnul a fost dat celor de la 1 Iunie în administrare, este de negăsit.

„Administrarea acestui monument a fost acordată probabil de PMT, deși nu găsim urme în arhiva Primăriei. Spuneam că s-a cedat către fabrica 1 Iunie. (…)Trebuie să existe undeva actul, dar n-am fost atât de deștepți să-l găsim”, spune viceprimarul Traian Stoia.

Săptămâna trecută s-a făcut o înștiințare către firma 1 Iunie, prin intermediul căreia se cere reabilitarea urgentă a turnului. Societatea a mai fost somată și anul trecut, dar proprietarii nu au arătat mare interes căci până în momentul de față s-a făcut doar înlocuirea câtorva geamuri.

Așadar, acum, Primăria dorește să ia turnul înapoi pentru a putea investi în el, dar problema este că nu poate investi până nu îl iau iarăși în administrare, iar acest lucru pare destul de complicat în condițiile în care, actul care dovedește darea în administrarea a turnului către societatea 1 Iunie, este de negăsit.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*