Ultimele stiri

Turnulețele de la palatul de pe Romulus mai stau până la o sentință judecătorească. Celelalte case cu turnulețe, inventariate

La sfârșitul lunii trecute primarul Nicolae Robu le declara război proprietarilor de case cu turnulețe, dar lucrurile par să se miște greu, căci instanța este cea care trebuie să decidă.

Totuși, primarul a luat primele măsuri în acest sens și a dispus inventarierea tuturor imobilelor unde s-au construit ilegal turnulețe sau etaje, urmând ca instanța să fie sesizată pentru ca mai apoi aceste locuințe să poată fi aduse la forma autorizată..

„Acum se desfăşoară campania dispusă de mine de verificare a tuturor clădirilor cu turnulețe. Direcţia de Urbanism verifică dacă clădirile din oraş au fost construite cu autorizaţie sau nu. Acolo unde se constată că nu a existat autorizaţie se cere să aducă clădirea la forma autorizată şi dacă nu înţeleg de bună voie vor fi acţionați în instanță”, a spus primarul Nicolae Robu.

În ceea ce privește palatul de pe Romulus, Robu spune că nu poate interveni cu buldozerele deși s-a constatat că construcția respectivă nu are autorizație. Acesta atrage atenția că înaintarea dispunerii de demolare, municipalitatea are nevoie de o sentință judecătorească.

„Nu este posibil ca primarul să meargă cu jandarmii şi cu buldozere şi să intervină. Primarul sesizează instanţa de judecată. Când se va obţine o sentință executorie primarul poate merge cu autorităţile să pună în practică acea sentinţă definitivă şi executorie, iar eu acţionez conform normelor statului de drept”, a conchis edilul.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*