Ultimele stiri

Turnulețele palatului de pe strada Romulus vor trebui date jos

Primarul Timişoarei, Nicolae Robu, s-a deplasat în urmă cu câteva zile pe strada Romulus, nr. 11, după ce a fost sesizat pe Facebook de o doamnă că la respectiva adresă se fac lucrări ilegale.

Autorităţile au constatat că romii nu au autorizaţie de construire, au aplicat o amendă în valoare de 5000 de lei şi au dispus sistarea lucrărilor. În momentul în care primarul și-a făcut apariția în zonă, mulți muncitori trudeau de zor la turnulețele palatului.

Proprietarul imobilului spunea atunci că turnuleţele au fost autorizate în 1990 pentru construire şi că el face doar renovări.

Nicolae Robu a căutat prin documentele primăriei și a ajuns la concluzia că planșele inițiale ale palatului de pe strada Romulus nu cuprind niciun fel de turnuleț, cele doua construcții fiind ridicate ilegal.

„Vom cere aducerea clădirii la forma autorizată, la forma din proiect, care este fără turnuleţe. Nu facem altceva decât să fim fermi în aplicarea legii. Asta nu se negociază, legea e lege. Trebuie ca acea clădire să fie adusă la forma autorizată. Forma autorizată e fără turnuleţe, drept urmare îi cer imperativ proprietarului să le dea jos. Eu l-am văzut pe acest domn destul de deschis şi de cooperant. Sper să înţeleagă. Cred că va fi un semnal extraordinar să ajungem şi să demolăm turnuleţe”, a spus primarul Timișoarei.

Edilul i-a cerut șefului Direcției de Urbanism să verifice toate casele cu turnuleţe din Timișoara.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*