Ultimele stiri

Turnulețele palatului din Zona Odobescu, căutate în actele din arhiva primăriei

Nicolae Robu s-a întâlnit astăzi la primărie cu Florin Rădulescu, proprietarul palatului din zona Odobescu. Cei doi au stabilit această întâlnire încă de ieri, în fața palatului unde edilul și-a făcut apariția în urma unei sesizări făcute pe Facebook de o doamnă, nemulțumită de lucrările care se fac în zonă. După ce proprietarul imobilului a fost sancționat cu suma de 5000 de lei în urmă cu câteva zile, câțiva muncitori lucrau de zor ieri la turnulețele palatului.

Proprietarul imobilului susținea ieri cu vehemență că deține autorizație pentru lucrările care se fac la turnulețe. Însă, primarul susține că tot ce s-a realizat până acum, s-a făcut fără autorizație.

 „Casa necesită reparații în regim de urgență, numai că lucrările au fost începute fără a se respecta legea. Am convenit cu proprietarul casei, domnul Rădulescu, să facă diligențele pentru intrarea în legalitate și asta presupune să obțină o expertiză de la Inspectoratul de Stat în Construcții și apoi să vină cu dosarul la primărie pentru a obține o autorizație de intervenție în regim de urgență. Aici ne-am înțeles, nu au existat divergențe. Ce s-a făcut până acum este clar fără autorizație”, a precizat primarul.

Deţinătorii imobilului susţin în continuare că turnuleţele au fost ridicate cu autorizaţie.

„Eu, dacă sunt în regulă cu ceea ce prevede legea, nu mă obligă nimeni să le dau jos, pentru că dacă erau în mod abuziv din anii ‘90, să facem un mic calcul, sunt peste 20 de ani. Autorităţile ar fi fost prezente cu anumite reclamaţii că le-am făcut. Deci după 20 şi ceva de ani să le găsim acum că nu sunt în regulă, cu atâtea incidente în oraşul Timişoara, cu probleme, case demolate, cred că nu scăpam fără să fiu cel puţin o singură dată avertizat”, a spus Florin Rădulescu.

Autorităţile se vor ocupa în continuare de căutarea actelor prin arhive. În cazul în care se dovedește că sunt neautorizate, primarul spune că turnulețele vor fi desființate.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*