Ultimele stiri

Ucraina: Aproximativ 3.500 de soldați sunt dați dispăruți în Est

Aproape 3.500 de soldați ucraineni, care au fost blocați anterior în timpul unei operațiuni la frontiera între regiunea Lugansk (estul Ucrainei) și Rusia sunt dați dispăruți și, probabil, nu mai sunt în viață, a declarat pentru Ria Novosti o sursă de rang înalt din Ministerul ucrainean al Apărării.

„Potrivit statisticilor noastre, 3427 de soldați sunt dați dispăruți și, probabil, sunt deja morți. Nu mai există nicio speranță de a-i găsi în viață pe militarii din brigăzile motorizate nr.72, nr.24 și nr.51, precum și pe cei din brigada nr.79 aeropurtată și regimentul 3 special al armatei (spețnaz)”, a declarat sâmbătă, sub rezerva anonimatului, un înalt oficial ucrainean, informează Agerpres.

În aceste ultime două săptămâni, din regiunea blocată de insurgenți au reușit să iasă doar patru grupuri, compuse din 7 sau 18 persoane, a indicat el, adăugând că tehnica militară lăsată pe câmpul de luptă de armata ucraineană a fost, cel mai probabil, capturată de insurgenți.

Misiunea Înaltului Comisariat al ONU pentru drepturile omului și Organizația Mondială a Sănătății (OMC) indicaseră anterior că între mijlocul lunii aprilie, când au început ostilitățile în sud-estul Ucrainei și 26 iulie a.c., circa 1.000 de persoane și-au pierdut viața și încă 3.400 au fost rănite, scrie aceeași sursă.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*