Ultimele stiri

Ucraina dorește delimitarea graniței cu Rusia în mod unilateral

Ultima decizie a Ucrainei, având în vedere evenimentele din ultimele zile legate de oprirea gazului, e legată de delimitarea graniței cu Rusia. Decizia a fost făcută publică luni de secretarul Consiliului pentru Securitate Națională și Apărare, Andrei Parubii.

Ucraina s-a văzut nevoită să ia această decizie în urma amenințărilor la adresa securității naționale. Demarcarea graniței a fost cerută de președintele Petro Poroșenko pentru a securiza frontiera estică, iar finanțarea lucrărilor de-a lungul frontierei va fi asigurată din bugetul de stat.

Potrivit AGERPRES, „Kievul acuză Moscova că permite infiltrarea de echipamente militare și mercenari în estul Ucrainei, unde insurgenți proruși înarmați controlează localități întregi și clădiri oficiale. Aceste acuzații sunt susținute de către Occident. Președintele Consiliului European, Herman Van Rompuy, i-a cerut Rusiei să ‘oprească fluxul ‘ de arme către rebeli”.

La data de 17 mai 2010 s-a semnat un astfel de acord de demarcare a frontierei între Ucraina și Rusia, și a intrat în vigoare la 29 iulie același an, însă până în prezent lucrările nu au fost finalizate.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*