Ultimele stiri

Ucraina, pe agenda Summitului de la Haga. Traian Băsescu: Voi informa în legătură cu nevoie de repoziționare a resurselor militare ale NATO

Preşedintele Traian Băsescu participă luni şi marţi la Summitul de la Haga privind Securitatea Nucleară. Mai participă la eveniment, pe lângă alţi şefi de stat şi de guverne, preşedintele american Barack Obama, cancelarul Germaniei Angela Merkel, preşedintele chinez Xi Jinping şi ministrul rus de Externe Serghei Lavrov.

„Voi valorifica șansa că foarte mulți șefi de stat sunt prezenți la Haga și voi informa cu privire la situația din regiune, la nevoia de repoziţionare a resurselor militrare ale NATO, ca urmare a activităţilor militare din ultimele luni ale Federaţiei Ruse”, a declarat Traian Băsescu, la plecarea spre Haga.

Pe lângă tema centrală a summitului – securitatea nucleară -, este de aşteptat ca liderii statelor participante să discute despre principalul subiect al acestei perioade – situaţia din Ucraina, dar şi despre posibila excludere a Rusiei din organizaţia statelor puternic industralizate – G8.

Rusia a finalizat vineri procedurile pentru anexarea oficială a fostei regiuni ucrainene Crimeea. Statele Unite şi Uniunea Europeană consideră Crimeea drept parte a Ucrainei şi au adoptat sancţiuni economice şi politice contra Rusiei, scrie Digi24.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*