Ultimele stiri

Ucraina: Peste 2.000 de insurgenți proruși au amenințat cu acțiuni de gherilă duminică

Peste două mii de partizani ai separatiștilor proruși din autoproclamata „Republică Populară Donețk” s-au adunat duminică în Piața Lenin din localitatea Donețk, pentru a-și arăta determinarea de a apăra acest bastion al insurgenților amenințat de ofensiva rapidă a armatei ucrainene, relatează AFP.

„Vom lansa gherila pe întreg teritoriul Donețkului”, a amenințat fostul „guvernator popular” Pavlo Gubarev, urcat pe scena demonstrației alături de zece indivizi înarmați cu Kalașnikovuri. „Vom elibera și Kievul, dar încă nu știm de cât sânge va fi nevoie și nici când o vom face”, a mai spus el, precizează Agerpres.

Potrivit aceleași surse, autoritățile de la Kiev au anunțat duminică preluarea controlului asupra orașelor Kramatorsk și Slaviansk, insurgenții proruși fiind nevoiți să le abandoneze și să se retragă înspre sud.

Conform oficialilor ucraineni, în prezent rebelii își regrupează forțele în marile orașe, în special la Donețk, localitate spre care avansează acum armata ucraineană și unde se așteaptă următoarea confruntare majoră. Gubarev anticipează că trupele guvernamentale vor încercui orașul și apoi va urma asaltul.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*