Ultimele stiri

UDMR nu cedează în faţa lui Nicolae Robu. Halasz Francisc i-a dat un ultimatum primarului în legătură cu mutarea Colanei Fidelităţii

UDMR

Gestul lui Nicolae Robu de a cere consilierilor locali să supună la vot locul unde va fi mutată Coloana Fidelităţii i-a supărat pe reprezentaţii UDMR din Timiş. Aceştia au spus că primarul Timişoarei a încălcat înţelegerea pe care o aveau şi, prin urmare, i-au dat un ultimatum lui Nicolae Robu.

Primarul are la dispoziţie o săptămână să reia discuţiile cu UDMR referitoare la locul undeva va fi aşezată statuia. Dacă nu, Halasz Francisc, liderul UDMR Timiş, va începe un protest.

„Noi aşteptăm timp de o săptămână invitaţia domnului primar pentru a avea un nou dialog. Dacă nu vom primi această invitaţie, vom trece la anumite forme de protest”, a declarat acesta.

Conflictul în ceea ce priveşte Coloana Fidelităţii a început încă de anul trecut. Nicolae Robu doreşte să mute statuia din Cimitirul Eroilor în Piaţa Bălcescu, dar membrii UDMR nu au fost de acord, considerând că acest monument este o insultă la adresa maghiarilor.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*