Ultimele stiri

Udrea a depus la DNA un DENUNŢ împotriva şefului interimar SRI, în care apare şi numele lui Kovesi: „Am mers la Ponta să discut numirea ei”. SRI: Nu comentăm alegaţii defăimătoare. REACŢIA procurorului-şef al DNA

Elena Udrea a declarat, vineri, într-un interviu acordat Hotnews, că a depus la DNA un denunţ împotriva actualului director interimar al SRI Florian Coldea, pe care îl acuză că a instrumentat campania împotriva sa, în denunţ fiind amintită şi Codruţa Kovesi, procurorul-şef al DNA.

Udrea a precizat că este vorba despre un denunţ în care spune „lucruri despre dl general SRI Florian Coldea” şi în care o aminteşte şi pe Kovesi.

Ea a afirmat în interviu că Sebastian Ghiță i-a spus că Florian Coldea o urăşte.

„La o cafea cu dl Sebastian Ghiţă, undeva în vara trecută, vă spun şi unde: la cafeneaua Sofa de pe Barbu Văcărescu, dl Sebastian Ghiţă – un apropiat al SRI-ului şi o persoană care se vede des cu dl Florian Coldea – mi-a spus ca dl Coldea mă urăşte. Am intrebat de ce, şi mi-a spus un lucru pe care eu apoi l-am spus public – dar bineînţeles nu am citat, la vremea aceea: pentru că am fost permanent o sursă alternativă de informaţii la preşedinte”, a susţinut Udrea pentru Hotnews.

Întrebată cât de apropiată era relaţia cu Sebastian Ghiţă, încât acesta să-i facă asemenea confidenţe, Elena Udrea a răspuns: „Mi-a făcut multe alte confidenţe. Multe altele”.

La insistenţele jurnaliştilor de a preciza în virtutea cărei relaţii avea astfel de discuţii cu Ghiţă, Udrea a afirmat: „Pur şi simplu. Nici nu ştiu să vă spun. Nu am o relaţie atât de apropiată cu dl Ghiţă, încât să ne considerăm prieteni. Ca dovadă, cred că sunt cel mai atacat personaj, după Traian Băsescu, la televiziunea lui, şi am mai spus lucrul acesta. Nu ştiu. Dl Ghiţă oscila, probabil, între nevoia de a sta mai aproape, câteodată, de Băsescu, altădată i se părea ca e mai rentabil să stea aproape de Victor Ponta, habar n-am. Astea-s motivele lui. Eu vă reproduc ce mi-a spus el.

Elena Udrea explică atitudinea lui Florin Coldea faţă de ea prin lucrurile pe care ea le ştie şi pe care susţine că i le-a spus lui Coldea în faţă.

„Sau prin domnul Maior i le-am transmis”, a precizat ea.

În acelaşi interviu Elena Udrea afirmă că a intervenit la Victor Ponta pentru numirea lui Kovesi la DNA, dar şi că fostul său soţ, Dorin Cocoş, i-ar fi spus că, la solicitarea lui Florian Coldea i-a dus 500.000 de euro lui Sebastian Ghiţă, pentru a-şi finanţa televiziunea.

Udrea: Coldea a propus revenirea lui Kovesi de la Bruxelles. Am intervenit la Ponta pentru numirea ei

Elena Udrea a declarat, într-un interviu acordat Hotnews, că a intervenit la Victor Ponta pentru numirea Codruţei Kovesi la conducerea DNA şi că actualul şef interimar al SRI Florian Coldea a fost cel care a propus revenirea lui Kovesi de la Bruxelles, afirmând că cei doi au „o foarte bună relaţie”.

Udrea a spus că Florian Coldea este „depozitarul tuturor secretelor tuturor”, iar pe de altă parte are o foarte bună relaţie cu Kovesi.

„Şi vă spun eu, care am intervenit în numirea dnei Kovesi în funcţia de procuror DNA”, a subliniat Elena Udrea.

Întrebată în ce sens a intervenit, ea a răspuns: „În sensul în care dl Victor Ponta nu era de acord să se facă numirile procurorilor şi numirea dnei Kovesi, era singurul nume de interes, care îl interesa pe preşedintele Traian Băsescu. Singurul nume care interesa era Codruţa Kovesi; fusese o propunere a domnului Coldea, doamna Codruta Kovesi”.

Elena Udrea a explicat că Traian Băsescu în mod evident o susţinea pe Kovesi, dar aceasta era plecată din ţară, referindu-se la faptul că actualul procuror-şef al DNA a ocupat o vreme postul de înalt reprezentant al Ministerului Jusatiţiei pentru relaţia cu Comisia Europeană.

„Şi cel care a propus revenirea dânsei a fost dl Coldea”, a spus Udrea, adăugând că „ideea ca dânsa să se întoarcă de acolo a venit de la Florian Coldea”.

Elena Udrea a subliniat că ea a fost cea care a discutat cu Victor Ponta numirea lui Kovesi, susţinând că Victor Ponta „nu dorea acest lucru”.

Întrebată cine i-a spus toate aceste lucruri, ea a precizat: „Păi, faptul că Victor Ponta nu dorea era evident şi ştiam de la preşedinte. Dar era evident, pentru că spunea pe toate părţile că nu doreşte. Iar eu am fost cea care a mers la Victor Ponta să discut tocmai numirea Codrutei Kovesi în funcţie”.

Elena Udrea a susţinut că discuţia cu Ponta a avut loc într-o seară, în 2013, la biroul lui Victor Ponta, pe care îl are în blocul în care acesta locuieşte.

„Am discutat atunci cu dl. Ponta şi unul din argumentele pe care le avea, obiecţiile pe care le avea era tocmai faptul ca era extrem de apropiată sau că ar fi fost extrem… ar fi ascultat foarte mult de SRI. Acesta era unul din argumentele pentru care Victor Ponta se opunea numirii. Unul din ele”, a relatat Udrea, subliniind că a intervenit „în calitate de persoană care, la momentul acela, putea să discute cu el, ceea ce n-ar fi făcut, spre exemplu, nici preşedintele”.

Ea a negat că preşedintele i-ar fi cerut să facă acest demers, fiind o iniţiativă proprie, în condiţiile în care exista un conflict, nu se mai numeau procurorii iar Traian Băsescu nu dorea să renunţe la numirea lui Kovesi.

De asemenea, a negat şi că în acel context ar fi discutat şi despre numirea Alinei Bica la conducerea DIICOT.

„Propunerea Alina Bica nu era atat de importantă, era o propunere pe listă. Mai important era procurorul general, atunci. Însă, aşa cum a spus şi preşedintele, faţă de dorinţa de a avea-o pe Codruta Kovesi la DNA, procurorul general a fost cel pe care l-a propus, pentru că asta spune legea. Deci este printr-o negociere şi o înţelegere între preşedinte şi prim-ministru. Si atunci procurorul general a fost numit domnul care este şi astăzi, nu îi reţin numele”, a mai declarat Elena Udrea.

Joi, Elena Udrea s-a aflat la DNA, unde i s-a comunicat că este urmărită penal pentru spălare de bani şi fals în declaraţiile de avere, fiind acuzată că a dobândit şi folosit bunuri despre care ştia că provin din infracţiuni.

Ea a fost pusă sub control judiciar pentru 60 de zile, respectiv până la 29 martie.

Kovesi: Nu e prima oară când suspecţii fac afirmaţii denigratoare la adresa mea. Nu comentez

Procurorul-şef al DNA Laura Codruţa Kovesi arată, privitor la declaraţiile făcute vineri de Elena Udrea, că nu este prima oară când cei cercetaţi în dosare fac afirmaţii denigratoare la adresa ei şi că nu comentează cele susţinute de fostul preşedinte al PMP, recent pus sub urmărire de DNA.

„Nu e prima dată când suspecţii din dosare fac afirmaţii denigratoare la adresa mea şi nu le comentez”, a declarat Kovesi, prin intermediul biroului de presă al DNA.

 

Preluat de pe Mediafax

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*