Ultimele stiri

Udrea acuză Guvernul că din fonduri UE cumpără alimente pentru a le distribui în ziua votului

Candidatul PMP, Elena Udrea, spune că va informa instituţiile europene cu privire la modul în care sunt ”deturnate” fondurile europene de către Guvernul Ponta şi că va sesiza Parchetul pentru a verifica modul în care s-a realizat o licitaţie privind achiziţionarea unor pachete de alimente.

Udrea a spus marţi, într-o conferinţă de presă, că semnalează „o deturnare de fonduri europene de aproximativ 100 de milioane de euro” pentru achiziţionarea a 6,6 milioane de pachete de alimente pentru persoane defavorizate.

Ea a arătat că banii pentru aceste pachete sunt plătiţi din fonduri pentru ajutor european, că pachetele urmează să aibă 18 kilograme şi conţin făină, mălai, zahăr, ulei, paste făinoase şi conserve de carne şi că vor fi distribuite în ziua votului, informează Mediafax.

„Cam aşa cumpără voturile PSD de fiecare dată, de data aceasta o face pe bani europeni”, a spus Elena Udrea, menţionând că licitaţia pentru achiziţionarea acestor pachete de alimente s-a făcut cu încălcarea legislaţiei şi că Victor Ponta „se foloseşte de fondurile europene pentru a mitui electoratul şi a câştiga voturi”.

Potrivit aceleași surse, Udrea a spus că în calitatea sa de preşedinte al PMP şi de candidat la Preşedinţie va iniţia două acţiuni în acest caz: „Voi face o informare instituţiilor de la Bruxelles cu privire la modul în care sunt deturnate şi folosite electoral fondurile trimise de la UE de Guvernul Ponta şi voi face o sesizare la Parchet pentru a verifica modalitatea în care decurge această licitaţie, este evident că ea nu respectă prevederile legale”.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*