Ultimele stiri

Udrea ar putea fi arestată în dosarul „Gala Bute”

Camera Deputaţilor a aprobat, luni, noua cerere de arestare preventivă în cazul Elenei Udrea, fiind înregistrate 170 voturi „pentru” şi 118 „împotrivă” şi 13 voturi nule. Votul exprimat de deputaţi a fost secret, cu bile.

Elena Udrea poate fi ARESTATĂ în „Gala Bute”

Secretarul Camerei Deputaţilor Nicolae Mircovici a precizat, pentru MEDIAFAX, că trebuia să existe un minimum de 163 de voturi pentru a se încuviinţa cererea de arestare preventivă.

„Au fost 325 de deputaţi prezenţi. Majoritatea era de 325 împărţit la doi plus unu, adică minim 163 de voturi”, a spus Mircovici.

La votul din Camera Deputaţilor au fost prezenţi 325 de deputaţi, din care 170 au votat „pentru”, 118 „împotrivă”, iar 13 voturi au fost nule.

Anterior, Camera Deputaţilor a aprobat, luni, noua cerere de încuviinţare a urmăririi penale în cazul Elenei Udrea, pentru noi acuzaţii în dosarul „Gala Bute”, fiind înregistrate 218 voturi „pentru” şi 76 „împotrivă”.

În intervenţia sa în plenul Camerei, deputatul Elena Udrea a declarat că ”multe din acuzaţiile care i se aduc sunt pur şi simplu minciuni ale unora care încearcă să scape de propriile probleme cu legea” şi că ”cei care fac denunţuri, pleacă acasă, iar cei care nu fac, stau în arest”.

”În urmă cu două săptămâni, aţi aprobat trei cereri de arestare preventivă şi una de reţinere. În total sapte capete de acuzare împotriva mea. La două săptămâni, iată că două din cereri de arestare au fost invalidate de judecătorii ÎCCJ, iar cea de-a treia, prezentată ca fiind foarte urgentă, nici măcar nu a fost folosită. În cele şapte capete de acuzare, ultimul complet a reţinut doar unul pentru care a dispus măsura arestului la domiciliu. Asta arată măsura a două lucururi: Este evident că sunt o ţintă, sunt vânată sistematic, iar faptul că există două cereri, astăzi, pe care dumneavoastră trebuie să le votaţi, reprezintă încă o dovadă în acest sens. În ritmul acesta, o să ne vedem din două în două săptămâni, până în 2016”, a spus Udrea. Mai multe detalii AICI .

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*