Ultimele stiri

Udrea: „Eu nu mă aştept să fiu arestată, eu spun că abuzurile pe care le văd nu m-ar mira să se continue chiar şi cu o încercare de arestare”

Elena Udrea a declarat marţi, după ce a fost la Secţia 2 Poliţie, în cadrul controlului judiciar, că după abuzurile pe care le vede, nu s-ar mira să continue chiar şi cu o încercare de arestare a sa, deşi nu există niciun motiv, precizând că repartizarea fondurilor pentru Gala Bute nu a fost ilegală.

„Eu aş vrea să vă spun, legat de dosarul Rudel Obreja, că beneficiul care se spune că l-aş fi avut a fost unul electoral, adică eu am vrut să fac acest eveniment, să particip cu fonduri europene la promovarea României pentru a avea beneficii de imagini. Deci asta este miza, imaginea. Cine are o imagine mai bună, doamna Kovesi sau eu? Aceasta este acuzaţia care mi se aduce şi de aceea cred că nu s-a înţeles bine declaraţia pe care am făcut-o aseară.

Eu nu mă aştept să fiu arestată, eu spun că abuzurile pe care le văd nu m-ar mira să se continue chiar şi cu o încercare de arestare, dar evident că nu există niciun motiv pentru aşa ceva. Asta ca să mai potolesc dezbaterile la televiziune, care în loc să se întrebe dacă ceea ce am spus eu legat de domnul Coldea este adevărat, încearcă în fiecare moment să mă decredibilizeze, să desfiinţeze lucrurile pe care eu le spun şi care, indiferent de calitatea mea de inculpat în acest moment, cred că ar trebui să ne pună tuturor un semn de întrebare şi măcar să dorim să aflăm adevărul”, a spus deputatul PMP Elena Udrea, la ieşirea de la Secţia 2 Poliţie din Capitală, unde trebuie să meargă conform programului stabilit, după ce a fost pusă sub control judiciar în dosarul Microsoft, în care este urmărită penal pentru spălare de bani şi fals în declaraţiile de avere.

Întrebată dacă intenţionează să demisioneze din Parlament, Elena Udrea, a spus: „Păi şi dacă demisionez, tot trebuie să-mi dea aviz domnul Klaus Iohannis”.

Udrea a fost huiduită de câteva persoane, atât la intrarea cât şi la ieşirea din secţia de poliţie, care au scandat „la puşcărie”. În acest context, deputatul PMP a precizat că a fost nevoită să-şi ia bodyguarzi.

„Uitaţi-vă şi dumneavoastră ce se întâmplă. Aţi mai văzut în cazul cuiva o manifestare de forţe şi mobilizare de oameni care, mă rog, sunt plătiţi să stea acolo şi să strige ce strigă. Aţi mai văzut undeva, sunt aceiaşi care strigau la Palatul Cotroceni, care strigau în Piaţa Universităţii în 2012 şi care sunt plătiţi de cei care au interes să facă agitaţie în momentul acesta”, a adăugat Udrea.

Legat de presupusa alocare ilegală a fondurilor pentru Gala Bute, Elena Udrea a spus: „De ce să fie ilegală. Un aparat întreg din minister are sarcina de a verifica legalitatea acţiunilor şi a găsit soluţia legală. Ce este ilegal în a încerca să finanţezi cu fonduri europene promovarea României prin imaginea unui mare sportiv, aşa cum era Lucian Bute atunci. Încă o dată, acuzaţia care mi se aduce este că eu am încercat, implicând ministerul în acest eveniment, să îmi fac mie imagine. Păi nu era campanie electorală, era 2011 şi, doi la mână, este prima dată când se formulează o astfel de acuzaţie, cum că un om politic, un ministru în funcţie îşi îndeplineşte atribuţiile şi încearcă să facă o acţiune pentru imagine. Ce să zicem atunci de un ministru care inaugurează o autostradă? Păi ce să zicem atunci de un ministru care inaugurează o şcoală, că zicem că îşi face campanie electorală”.

Întrebată dacă se simte trădată de apropiaţii săi, Elena Udrea a spus că nu se aşteaptă niciodată la loialitate şi la susţinere din partea nimănui şi că ştie că în acest demers este singură.

„Nu mă aştept la loialitate şi susţinere din partea nimănui. Ştiu că în acest demers sunt singură, aşa am şi pornit. Nu am pornit bazându-mă pe cineva anume şi, indiferent şi dacă aş fi un om care a încălcat legea, şi dacă aş fi cel mai rău om din România, tot ar trebui să ne întrebăm dacă ce spun eu despre domnul Coldea este adevărat”, a mai spus Elena Udrea.

Întrebată la cine s-a referit atunci când a spus că „marii bărbaţi politici ai ţării, şi nu numai politici, s-au ascuns pe sub mese”, Elena Udrea a răspuns: „La toţi bărbaţii care ştiu că eu am dreptate, mulţi dintre ei sunt oameni cu care am discutat lucrurile acestea din momentul în care le-am aflat în ultimele două luni. Mulţi dintre ei sunt oameni care au aceeaşi părere ca şi mine, şi astăzi, de frică, se ascund”.

Elena Udrea a mai spus că a cerut o întâlnire cu cei de la SRI şi că este dispusă să meargă în orice moment la DNA pentru a da o declaraţie.

„Merg, nu e nicio problemă. Faptul că de patru ani nu m-a chemat nimeni să dau o declaraţie şi la două zile după ce am făcut afirmaţiile la adresa domnului Coldea se trece la percheziţii. După patru ani să faci percheziţii, se trece la acuzarea mea pentru că aş fi avut beneficii electorale prin faptul că am încercat să promovez România la această gală, mie îmi arată că este o legătură clară între declaraţiile mele şi ceea ce s-a întâmplat luni. Mă şi gândeam ieri, marţi dimineaţă ce dosar mai urmează? Eu aş fi dosarul”, a adăugat Udrea.

Întrebată dacă SRI are legătură cu afacerile Microsoft, Udrea a răspuns: „Nu aş spune SRI, fac o diferenţă clară între SRI şi o persoană. Instituţiile nu înseamnă o persoană, o persoană stă temporar într-o funcţie, o persoană poate să greşească, o instituţie nu”.

 

Preluare> Mediafax

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*