Ultimele stiri

UE îi cere lui Putin să nu stopeze livrarea de gaze către Europa

Vladimir Putin

Uniunea Europeană a făcut un apel către Vladimir Putin în încercarea de a-l convinge pe acesta să nu stopeze livrarea de gaze către Europa. Cerere a fost înaintată după ce Rusia a declarat că va opri livrarea de gaze către Ucraina, din 3 iunie.

Conform unei înţelegeri anterioare, Rusia s-a angajat să livreze gaz, dar acum autorităţile europene se tem că Vladimir Putin ar putea să nu respecte acest acord. Mai mult, UE a cerut ca preţul gazelor să rămână în conformitate cu acela de pe piaţa actuală.

Atât timp cât continuă discuţiile în trei (n.r. între Rusia, Ucraina şi UE) livrările de gaz nu trebuie întrerupte. Contez pe Federaţia Rusă pentru a menţine acest angajament”, i-a scris lui Vladimir Putin preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, scrie Mediafax.

La rândul său, în această lună, preşedintele rus s-a adresat în scris autorităţilor UE pentru a le aduce la cunoştinţă că UE nu a intentat către Rusia nicio propunere concretă în ceea ce priveşte plătirea gazului livrat către Ucraina. De asemenea, Vladimir Putin a cerut Uniunii Europene să se implice mai activ în această problemă.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*