Ultimele stiri

Ultimele cuvinte rostite de Steve Jobs, înainte de moarte: „Acum când am făcut bani cât pentru trei generații…”

Directorul şi cofondatorul Apple, Steve Jobs, a pierdut în anul 2011 lupta cu cancerul pancreatic. Cunoscut pentru stilul lui de viață modest dar și pentru rigurozitatea și perfecționismul de care dădea dovadă pe plan profesional, ultimele cuvinte ale regretatului om de afaceri sunt simple, dar înduioșătoare, de efect și îi contrazic întreaga existență a acestuia, dedicată în proporție majoritară carierei.
„Am ajuns pe culmile succesului în lumea afacerilor. În ochii altora, viața mea este un simbol al succesului. Cu toate acestea, în afară de munca mea, nu prea am alte motive de bucurie. În final, averea este doar o “felie” de viață cu care sunt acomodat, obișnuit.

În această clipă, zăcând pe patul de spital, filmul vieții mele mi se perindă prin fața ochilor. Realizez că toată recunoașterea, laudele, bogăția de care m-am bucurat au pălit, au devenit fără de sens în fața apropiatei morți.

În întunericul camerei, mă uit la luminile verzi de la aparatele care mă țin în viață, aud sunetele mecanice sacadate făcute de ele și simt respirația Zeului Morții apropiindu-se.

Acum când am făcut bani cât pentru trei generații, ar trebui să ne concentrăm pe alte aspecte ale vieții care nu au legătură cu partea financiară. Trebuie să fie ceva mai important de atât!

Să fie relațiile… să fie arta, să fie un vis neîmplinit din tinerețe…

Fuga non-stop după bani transformă o persoană, cât de normală ar fi ea, într-o ciudățenie asemenea mie.

Dumnezeu ne-a lăsat simțurile ca să recepționăm dragostea, sentimentele celor din jur. Și nu iluziile false aduse de averi.

Toți banii, toate proprietățile și investițiile din viața mea.. nu le pot lua cu mine în mormânt. Tot ce pot lua sunt amintirile scăldate în iubirea dată și primită. Acestea sunt adevăratele bogății care te vor urma, însoți mereu, dându-ți puterea și lumina care sunt necesare să mergi mai departe. Dragostea nu cunoaște distanță. Viața nu are limite. Mergi unde vrei să mergi. Atinge vârfurile pe care vrei să le atingi. Totul se bazează pe 2 lucruri: inima și mâinile tale. Atât.

Poți să angajezi pe cieva să conducă mașina în locul tău, să producă bani pentru tine. Dar nu poți plăti pe cineva să îndure boala în locul tău.

Lucrurile materiale pierdute mai pot fi recuperate. Dar e un lucru care nu poate fi recuperat odată pierdut: viața.

Când o persoană intră în sala de operație, va realiza că există o carte pe care nu a terminat-o de citit – “Cartea trăitului sănătos”.

Indiferent de etapa vieții în care ne aflăm acum, odată cu trecerea timpului, ne vom confrunta cu ziua în care cortina va cădea peste noi.

Pune preț pe dragostea pentru familia ta, iubește-ți consortul, prietenii.

Poartă-te bine cu tine. Prețuiește-i pe ceilalți”, a spus Steve Jobs.

Sursa: unica.ro

16 Commentarii pe Ultimele cuvinte rostite de Steve Jobs, înainte de moarte: „Acum când am făcut bani cât pentru trei generații…”

 1. Da… Prostii. Steve Jobs e un ateu care nu a rostit niciodată asemenea baliverne. Ce prosti sunt unii sa scrie rahat de umplutura și sa dea pe net dejecții fără sens

  • Textul sau cum ii zici tu, „baliverne”, e inregistrat cu vocea, normal, al lui Steve Jobs…

   • ma dezarmeaza rautatea oamenilor in aftfel de momente,este atata rautate si invidie in unii incat nu pot accepta ca chiar suntem sinceri in pragul mortii…ce ar fi avut de pierdut sau de castigat STEVE daca ar fi fost fals in declaratii?Omule ,ai sa ajungi si tuy in situatia asta,ai avea curaj sa fii inregistrat inaintea mortii?Nu multi o pot face,eu sigur o voi face.

 2. Ce legătură are că ar fi ateu cu articolul de mai sus? Unde se menționează ceva despre religie aici? Omul dă sfaturi celorlalți ca să se concentreze pe sentimente și nu pe averi. Și așa e de fapt…oare nu e viața noastră un cumul de amintiri într-un final?

 3. Cine a scris asta, in nici un caz Steve Jobs, nu a luat in calcul ca mai sunt printre noi unii care stiu cum survine moartea, mai ales in cazul unui canceros aflat in faza terminala si sub supraveghere medicala. Un astfel de pacient e plin de medicamente, cele mai multe dintre ele avand ca scop diminuarea starii de discomfort datorata, pe de o parte durerii, iar pe de alta faptului ca organismul nu mai beneficiaza de oxigen si nutrienti datorita multiplelor insuficiente survenite. In aceasta faza daca pacientul mai este in stare sa ceara un pahar de apa e bine, dar de regula nu mai e in stare nici de asta ce sa mai vorbim de filosofie cu privire la „apropierea Zeului Mortii” (o alta gogorita, unde, in ce religie moartea e prezentata ca fiind zeu?). Moartea adevarata nu e deloc asemanatoare cu ceea ce e prezentat prin filmele de duzina, este dureroasa si chinuitoare pentru muribund, iar de cele mai multe ori, daca mai au putere, muribunzii isi cersesc sfarsitul.

 4. In fata mortii nu exista atei. Probabil nu ai stat langa un om in fata mortii niciodata si nu ai trecut prin clipe de cumpana. Ceea ce spune el o spun toti , poate nu asa de clar dar in esesnta ideile sunt aceleasi asa ca ar fi bine sa crezi.
  Chiar daca e vorba de un ateu nu se poate ca sa nu ai regretul unei vieti in care nu te-i implinit sufleteste ci doar material

 5. Daca esti prost nu te arata te rog…tine pentru tine,crede-ma ca faci un bine!! Era un budist convins…asta daca ai auzit vreodata de budism!! Bafta

 6. Eu am o intrebare pentru Larisa Dragomir autoarea acestei mizerii de articol. Larisa draga de unde te-ai documentat cand ai scris chestia asta? Probabil un om o fi zis asta insa cu siguranta nu a fost Steve Jobs. Pacat ca exista oameni ca tine care dezinformeaza lumea, pentru ca pe creduli si naivi nu-i poti invinovati. Ignorance is bliss as they say. Toate bune!

 7. Dragii mei, ori cine ar fi scris chiar daca nu Jobs Steve, Sint instead idei principale care ar trebui sa le Luam in consideratie si cu mare greutate

 8. A fost unul din cei mai mari excroci/profitori ai acestei planete, avand singurul scop sa stoarca populatia de cat mai multi bani cu putinta. A adus pe lume un copil pe care l-a renegat desi acesta nu i-a cerut nimic in schimb niciodata. Un om fara scrupule si suflet care a vandut dispozitive „shiny” la preturi exporbitante produse de omeni ultra sub platiti si ultra sub munciti. Acum peste tot este prezentat ca un mare erou, dar in adevar a fost un super mare gunoi de om ultra egoist!

 9. munteanu beatrice // 19 aprilie 2016 a 18:22 // Răspunde

  Tare nu mi place ca sunt unii oameni care improasca cu noroi,tot ce este curat, pacat.

 10. E plin de retarzi credinciosi pe aici. Propaganda de cacat pentru Dumnezeu et al. Crede si nu cerceta! 🙂

 11. Mesajul lui Steve este o trezire profunda pentru cei care au inima deschisa sa inteleaga ca Dumnezeu nu este nici Crestin si nici Buddhist si nici Musulman ci este forta invizibila a iubirii pure din fiecare molecula de aer pe care o respiram! SA CITIM SI SA CONTEMPLAM LA ACEST MESAJ CARE NE POATE SALVA DIN MULTE SUFERINTE SI SA LASAM LUPTA INTRE GRUPURI RELIGIOASE CARE NU FAC ALTCEVA DECAT SEPARA OMENIREA SI CREAZA RAZBOAIE!
  „Fuga non stop dupa bani transforma o persoana oricat de normala ar fi ea intr-o ciudatenie asemeni mie. Dumnezeu ne-a lăsat simțurile ca să recepționăm dragostea, sentimentele celor din jur. Și nu iluziile false aduse de averi.”

 12. Danila Daniela // 21 aprilie 2016 a 14:38 // Răspunde

  Mie îmi place articolul așa este cât trăim alergam după bani sa facem case la copii si averi si ne gândim la noi atunci când nu mai putem si nu mai avem cale de întors deci concluzie cât trăiești sa te respecți mai mult ca nu luam nimic cu noi

 13. Indiferent daca cuvintele sunt autentice sau nu, cateva lucruri sunt adevarate: goana nebuna dupa bani si averi nemasurate, uitand sa mai traim, sa ne bucuram de liniste, flori, natura, viata. Ajungem robotei si gonim dupa bani si multe lucruri materiale.
  Fiecare dintre noi are dreptul sa-si traiasca viata asa cum considera. Dar astfel de articole sunt necesare pentru a mai reflecta uneori asupra efemeritatii vietii.

 14. Omul fara siguranta mantuirii prin Isus Cristos, fara Dumnezeu si nadejdea fericirii vesnice, indiferent de bogatiile acumulate, este ca acest om! Biblia spune „Ce-ar folosi unui om sa castige intreaga lume, daca si-ar pierde sufletul?” Triste, cuvintele acestui om fara Dumnezeu, si mai ales, fara siguranta mantuirii in Domnul Isus Cristos! Intrebarea mea, pentru tine cititorule este „dar tu, unde-ti vei petrece vesnicia?” Vezi, nu te intreb daca esti religios, fiindca nu religia salveaza pe nimeni! Isus spune in Biblie „Eu sunt Calea, Adevarul si Viata. Nimeni nu vine la Tatal (adica Dumneze) decat prin mine.” El (Dumnezeu) nu forteaza pr nimeni! Te lasa sa alegi singur, dar de alegerea oe care o faci depinde unde-ti vei petre vesnicia. Poate vei zice „prostii”! Dar, daca nu sunt prostii, ce va fi cu tine?

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*