Ultimele stiri

UMF ” Victor Babeș ” din Timișoara vine în ajutorul femeilor. Vezi despre ce boală este vorba

umf timisoara

Universitatea de Medicină și Farmacie ” Victor Babeș ” din Timișoara vine în ajutorul femeilor care prezintă riscul de a dezvoltă o boală necruțătoare precum cancerul.
Cancerul de sân, cea mai frecvență formă de cancer la femei, este asociat cu existența unor mutații genetice, care reprezintă într-un procent semnificativ cauzele dezvoltării bolii.

Universitatea de Medicină și Farmacie ” Victor Babeș ” are o solidă tradiție în cercetarea privind prevenția, depistarea și tratarea cancerului . Pe această linie se înscrie și activitatea Laboratorului de Diagnostic Molecular din cadrul Catedrei de Biochimie a UMFT, a cărui echipare de excepție, de nivel european, permite aplicații complexe de detecție, cuantificare și analiză a moleculelor de acizi nucleici. Beneficiind de o experiență de peste 15 ani în utilizarea tehnicilor de genetică moleculară, Laboratorul de Diagnostic Molecular, poate analiză și investiga complet, în premieră națională , două dintre cele mai cunoscute gene (BRCA 1 și BRCA 2) implicate în patogeneză cancerului de sân.
Pe lângă analiză genetică a cancerului de sân, Laboratorul de Diagnostic Molecular, poate analiză și investiga complet mutațiile genetice asociate altor forme de cancer cum ar fi : cancer ovarian, cancer de prostată la bărbați, cancerului pancreatic, etc. Practic această metodă de diagnostic rapidă, eficientă și extem de sensibilă poate fi utilizată pentru toate categoriile de pacienți cu risc crescut de dezvoltare a cancerului, putând identifică atât predispoziția în dezvoltarea cancerului, cât și depistarea precoce a acestuia.
În acest fel, pe modelul Angelină Jolie, femeile care prezintă riscuri de dezvoltare a cancerului de sân pot recurge la tratamente preventive, cum ar fi operația de mastectomie (îndepărtarea chirurgical a unuia sau a ambilor sâni).

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*