Ultimele stiri

Un agent de poliţie al Poliţiei de Frontieră a refuzat mita oferită de un cetăţean albanez

În cursul zilei de 07.06.2015, un agent de poliţie din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră – Sectorul Poliţiei de Frontieră Moraviţa a formulat un denunţ la Direcţia Generală Anticorupţie (D.G.A.) – Serviciul Judeţean Anticorupţie (S.J.A.) Timiş, prin care sesiza faptul că, în aceeaşi zi, pe sensul de intrare în ţară, s-au prezentat pentru a intra în România patru cetăţeni albanezi. Cu ocazia controlului documentelor de călătorie, poliţistul a constatat că trei dintre aceştia nu întruneau condiţiile de intrare în ţară.

Pentru a se permite intrarea celor trei cetăţeni albanezi în România, unul dintre aceştia, respectiv B.I., a oferit agentului, iniţial, suma de 200 euro şi, ulterior, 250 euro.
În baza denunţului, ofiţerii D.G.A. au sesizat Parchetul de pe lângă Tribunalul Timiş, fiind înregistrat dosar penal şi, împreună cu procurorul desemnat, s-au deplasat la P.T.F. Moraviţa unde au constatat în flagrant săvârşirea infracţiunii de dare de mită, respectiv remiterea sumei de 100 euro de către B.I. poliţistului de frontieră.
Faţă de cetăţeanul albanez a fost dispusă începerea urmăririi penale, respectiv a fost pusă în mişcare acţiunea penală, fiind reţinut pe o perioada de 24 de ore pentru comiterea infracţiunii de dare de mită

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*